Aldi zet voorzichtige online stappen

Gevel met logo van retailer Aldi Sud
Foto: Nils Versemann / Shutterstock.com

Aldi Süd zet zijn eerste stappen in e-commerce in het Verenigd Koninkrijk. Er loopt een proef met het online bestellen van boodschappen met click&collect, terwijl de discounter het in steden zelfs met Deliveroo doet.

 

Test voor personeel

Tijdens de lockdown heeft Aldi Süd in het Verenigd Koninkrijk zijn allereerste stapjes in e-commerce gezet, met thuisbezorgde boxen met 22 basisproducten, en dat lijkt de discounter goed te zijn bevallen. De Duitse keten waagt nu een volgende stap en probeert click&collect uit. Voorlopig is de proef heel beperkt, maar de supermarkt heeft het al over een snelle uitrol als het een succes wordt.


In een vestiging in het midden van Engeland kan het personeel voor zichzelf online boodschappen bestellen. Na bestelling krijgen ze een tijdvak voor afhaling, waarbij de boodschappen contactloos door (andere) medewerkers van de winkel in de wagen worden gezet. 

 

Aan huis binnen het halfuur

De keten denkt eraan de optie in de komende weken ook naar andere Britse winkels én naar klanten te brengen, aldus vakblad Essential Retail. Aldi-medewerkers zullen de bestellingen dan in de winkels zelf klaarmaken en naar aangeduide afhaalpunten op de parkings brengen.


Ondertussen test Aldi nog een samenwerking met Deliveroo: vanuit verschillende winkels in de oostelijke Midlands, Londen, Cambridge en Manchester kunnen klanten producten thuis laten leveren door fietskoeriers. Consumenten hebben keuze uit een assortiment van meer dan 300 Aldi-producten, die binnen het halfuur worden bezorgd.