Alliantie tussen Carrefour en Système U is een feit | RetailDetail

Alliantie tussen Carrefour en Système U is een feit

Alliantie tussen Carrefour en Système U is een feit
Shutterstock.com

Carrefour en Système U starten een vijfjarig partnership voor de inkoop van grote nationale en internationale merken. De samenwerking moet ook de Franse landbouwsector ten goede komen, zeggen de betrokkenen.

 

Apart commercieel beleid

Dat Carrefour en Système U exclusieve onderhandelingen voerden, raakte eind april al bekend. Nu hebben ze hun samenwerkingsovereenkomst ook echt ondertekend, die slaat op de inkoop van de grootste nationale en internationale merken in Frankrijk en in het buitenland en voorziet versterkte engagementen ten voordele van de Franse landbouwproducenten. Het akkoord is wel nog onderworpen aan een voorafgaande kennisgeving aan de mededingingsautoriteit.

 

Het partnerschap zal effectief worden vanaf de onderhandelingen voor het jaar 2019. Wel zullen Carrefour en Système U elk hun eigen commercieel en promotioneel beleid blijven voeren. Alleszins wordt de nieuwe alliantie de grootste inkooppartij in Frankrijk, goed voor een marktaandeel van ongeveer 35%. Daarmee is ze groter dan die andere inkoopalliantie die bij onze zuiderburen in de maak is, namelijk tussen Casino en Auchan. Franse foodretailers zijn verwikkeld in een heftige concurrentiestrijd en voelen de hete adem van Amazon in de nek.

 

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Britten kunnen kassaloos shoppen bij Sainsbury’s

14/08/2018

Ook bij de Britse supermarktketen Sainsbury’s loopt nu een proefproject met mobiel scannen en betalen: met behulp van hun smartphone kunnen klanten boodschappen doen zonder langs de kassa te hoeven.

HelloFresh gaat toch nog niet voor winst

14/08/2018

Hoewel HelloFresh winst had beloofd voor het einde van dit jaar, geeft de leverancier van maaltijdboxen nu toch de voorkeur aan nieuwe investeringen. Na een sterk tweede kwartaal gaat het bedrijf voor extra groei in de Verenigde Staten.

United Petfood blijft op overnamepad

09/08/2018

United Petfood, fabrikant van honden- en kattenbrokken en hofleverancier van menig huismerk van supermarkten, rijgt de overnames aan elkaar. Een maand na de overname van een Spaanse concurrent doen de Gentenaars dat kunstje nog eens over in Roemenië.

AB InBev wil Afrika aan de drank krijgen

09/08/2018

Het groeipotentieel van AB InBev ligt in Afrika. De brouwerij heeft hoge verwachtingen van het continent: de welvaart en de bevolking, die steeds vaker een biertje lust, groeien er snel. 

Lidl stelt auto’s ter beschikking van shoppers

08/08/2018

“Je eigen wagen voor inkopen”, zo stelt Lidl zijn nieuwe autodeeldienst voor. In samenwerking met Mazda kan je in Duitsland weldra autodelen vanop de parking van Lidl-supermarkten. 

Lagere omzet, hogere winst voor Ahold Delhaize

08/08/2018

Terwijl de omzet van Ahold Delhaize onder druk staat in de Verenigde Staten, bevestigt Delhaize in België de positieve trend die in het eerste kwartaal werd ingezet, met dank aan de tovergroentjes. Online ligt de groep op koers.