Alvo in Herenthout moet mogelijk verdwijnen

Alvo in Herenthout moet mogelijk verdwijnen

Alvo Supermarkt Poelmans in Herenthout moet mogelijk plaats ruimen voor een bouwproject met 74 appartementen. De huidige eigenaars willen de winkel wel overgeven, maar hebben momenteel nog geen gegadigde gevonden.

Geen overname Albert Heijn

Nochtans werd in 2014 al aangekondigd dat de winkel werd overgenomen door Albert Heijn en toen was het de bedoeling dat de supermarkt snel zou worden omgebouwd naar het Nederlandse concept. "Er is de laatste tijd nogal veel concurrentie bij gekomen en dit is de beste oplossing voor het personeel. Er zijn in Nijlen zoveel supermarkten dat de markt verzadigd is. We blikken terug op een mooie tijd en eindigen in schoonheid”, zei zaakvoerder Nick Poelmans daar toen over. Die overname is er echter nooit gekomen en vanwege de fusie met Delhaize, dat in Herenthout al een vestiging had, is dat plan helemaal van de tafel geveegd.

 

Op 1 maart sluit Alvo Supermarkt Poelmans alvast de deuren. Wat daarna met de winkel gebeurt, is nog niet geweten. Een deel van het personeel kan alvast aan de slag in speelgoedwinkel Happyland in Herenthout. Als er geen overnemer wordt gevonden voor de supermarkt, dan gaat die onherroepelijk tegen de vlakte en komt er mogelijk een bouwproject met 74 appartement op dezelfde locatie.