Alvo in Herenthout moet mogelijk verdwijnen | RetailDetail

Alvo in Herenthout moet mogelijk verdwijnen

Alvo in Herenthout moet mogelijk verdwijnen

Alvo Supermarkt Poelmans in Herenthout moet mogelijk plaats ruimen voor een bouwproject met 74 appartementen. De huidige eigenaars willen de winkel wel overgeven, maar hebben momenteel nog geen gegadigde gevonden.

Geen overname Albert Heijn

Nochtans werd in 2014 al aangekondigd dat de winkel werd overgenomen door Albert Heijn en toen was het de bedoeling dat de supermarkt snel zou worden omgebouwd naar het Nederlandse concept. "Er is de laatste tijd nogal veel concurrentie bij gekomen en dit is de beste oplossing voor het personeel. Er zijn in Nijlen zoveel supermarkten dat de markt verzadigd is. We blikken terug op een mooie tijd en eindigen in schoonheid”, zei zaakvoerder Nick Poelmans daar toen over. Die overname is er echter nooit gekomen en vanwege de fusie met Delhaize, dat in Herenthout al een vestiging had, is dat plan helemaal van de tafel geveegd.

 

Op 1 maart sluit Alvo Supermarkt Poelmans alvast de deuren. Wat daarna met de winkel gebeurt, is nog niet geweten. Een deel van het personeel kan alvast aan de slag in speelgoedwinkel Happyland in Herenthout. Als er geen overnemer wordt gevonden voor de supermarkt, dan gaat die onherroepelijk tegen de vlakte en komt er mogelijk een bouwproject met 74 appartement op dezelfde locatie.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Nog flink wat groeipotentieel voor discounters in West-Europa

16/07/2018

Ondanks overbewinkeling in heel wat Europese markten plannen discounters tegen 2023 tien miljoen vierkante meter bijkomende winkeloppervlakte op het continent. Ook in zogenaamd verzadigde markten als de Duitse en de Britse liggen er mooie groeikansen, meent LZ Retailytics.

Delhaize-café siert hoofdkantoor Ahold Delhaize

16/07/2018

Sinds kort is het merk Delhaize sterker aanwezig op het hoofdkantoor van Ahold Delhaize in Zaandam: de retailer opende er een café dat versierd is met stukken uit de rijke geschiedenis van De Leeuw.

Eerste gezonde eetmuur in Amsterdam

13/07/2018

Eind augustus opent in de Kinkerstraat van Amsterdam de Health Food Wall. Goed nieuws voor de liefhebbers van gezonde voeding die een salade boven een kroket verkiezen.

Starbucks wil af van plastic rietjes

12/07/2018

De Amerikaanse koffieketen Starbucks doet vanaf 2020 plastic rietjes in de ban. Een kleine stap voor de koffiefan, maar een grote stap voor het milieu: de koffiegigant gebruikt immers wereldwijd zo’n miljard rietjes per jaar.

AB InBev in tandem met Turkse Efes op Russische markt

12/07/2018

Om het tanende succes op de Russische markt te counteren, heeft AB InBev zijn actitviteiten in het land van Vladimir Poetin ondergebracht in een joint venture met het Turkse Anadolu Efes.

Ondernemers akkoord met einde Emté

11/07/2018

De ondernemers van Emté hebben de overgang van hun keten naar Coop en Jumbo na een stemming goedgekeurd. Waarschijnlijk zullen alle partners de overeenkomst spoedig ondertekenen.