Amazon broedt op nieuwe supermarktketen

Shutterstock.com

Naast de Whole Foods supermarkten en de Amazon Go gemakswinkels zou Amazon tientallen vestigingen van een nieuwe supermarktketen willen lanceren in de Verenigde Staten, melden Amerikaanse media. Ook overnames behoren tot de mogelijkheden.

 

Marktaandeel opbouwen

Volgens Wall Street Journal is de e-commercegigant in gesprek met winkelcentra in onder andere Chicago, Philadelphia, San Francisco, Seattle en Washington D.C., om er supermarkten te openen. Een eerste verkooppunt zou tegen eind dit jaar moeten openen in Los Angeles. Het bedrijf zou ook al contracten hebben getekend voor ten minste twee andere supermarkten tegen begin volgend jaar. De retailer wil nog geen commentaar geven.

 

De nieuwe winkels zouden niet concurreren met het eerder hoog gepositioneerde Whole Foods en evenmin met de kassaloze Amazon Go gemakswinkels. De ambitie van Amazon is om sneller een significant marktaandeel op te bouwen in de foodretail, met supermarkten die een breder en toegankelijk geprijsd assortiment aanbieden. Ook overnames zouden daarbij een optie zijn. De aandelen van Amerikaanse supermarktketens als Costco en Walmart daalde meteen nadat het nieuws bekend raakte.