Amazon en Monoprix gaan samenwerken

Amazon en Monoprix gaan samenwerken
Shutterstock

Amazon maakt in Frankrijk een grote stap voorwaarts dankzij een nieuwe samenwerking met het Franse Monoprix. Een groot assortiment van de keten zal binnenkort beschikbaar worden voor abonnees van Amazon Prime Now.

 

Grote stap

Volgens de nieuwe overeenkomst krijgt Monoprix bij Amazon Frankrijk een eigen portaal, waar abonnees van Prime Now hun aankopen kunnen doen. Die worden dan binnen twee uur gratis aan de deur geleverd. Voor levering binnen het uur geldt een meerkost van 5,90 euro.

 

Het aanbod van Monoprix bij Amazon zal tussen 5.000 en 10.000 producten bevatten en zal (voorlopig) enkel beschikbaar zijn in Parijs. De prijzen worden vastgesteld door Monoprix en de bestellingen worden ook voorbereid in de eigen winkels. Amazon handelt vervolgens de levering af. De nieuwe service moet ergens in de tweede helft van het jaar van start gaan.

 

Voor Amazon betekent de samenwerking een grote stap in Frankrijk. Het was immers al langer op zoek naar een manier om op een voordelige manier een groot assortiment voeding aan te bieden aan zijn klanten. In Spanje heeft het op dat vlak een samenwerking met Dia en in het Verenigd Koninkrijk met Morrisons.

 

Monoprix wil met de samenwerking dan weer het aantal mogelijke leveropties uitbreiden. Het Franse bedrijf zette in 2013 trouwens al de eerste voorzichtige stappen op Amazon, toen het de webshop gebruikte als uitstalraam voor het eigen kledingaanbod.