Amazon Fresh opent tweede kassaloze winkel in Londen

Amazon

In het Verenigd Koninkrijk heeft Amazon zijn tweede kassaloze 'Fresh'-winkel geopend, amper enkele dagen na de eerste. Daarmee zet het bedrijf zijn ambities kracht bij om zijn stempel te drukken op de Britse foodretail.

 

Kantelpunt

Amper enkele dagen na de opening van een eerste kassaloze winkel buiten de Verenigde Staten heeft Amazon een tweede Amazon Fresh geopend in Wembley Park. Net als de winkel in Ealing heeft de nieuwe supermarkt een oppervlakte van ongeveer 230 m² en is die uitgerust met Just Walk Out technologie, schrijft Charged Retail.

 

In het Verenigd Koninkrijk werd al lang druk gespeculeerd over de intrede van Amazon op de Britse markt, maar het tempo waaraan de Amerikaanse webreus nu winkels opent heeft toch vele waarnemers verrast. In een mededeling kondigde Amazon trouwens aan dat het ernaar uitkijkt "om in de toekomst meer winkels te openen in de regio Londen". Daarmee lijkt het bedrijf aan te geven dat de volgende supermarkten niet lang op zich zullen laten wachten.

 

Analisten zien in de huidige ontwikkelingen een mogelijk kantelpunt voor de Britse kruideniersmarkt en denken dat de grootste spelers in het Verenigd Koninkrijk binnenkort door de e-commercegigant zullen worden uitgedaagd. "Wij geloven niet dat Amazon zich met al deze ‘onzin’ inlaat, om vervolgens een marginale rol te spelen in de Britse markt", zei retailanalist Clive Black van Shore Capital. Blake is er ook van overtuigd dat Amazon in de komende jaren een grote Britse supermarktketen zal overnemen.