Amazon levert gratis boodschappen in Londen

Een bestelwagen van Amazon Fresh
Foto: Sundry Photography / Shutterstock.com

Amazon Fresh, de boodschappendienst van de onlinereus, is voortaan gratis beschikbaar voor Prime-leden in Londen. Tegen eind dit jaar zal de dienst in het hele Verenigd Koninkrijk worden uitgerold, nu het coronavirus momentum creëert voor online foodverkoop.

 

Online boodschappen verdubbeld

Online boodschappen zitten in de lift, nu het coronavirus shoppers weghoudt van de fysieke winkels. Zo ook in het Verenigd Koninkrijk, waar Britten vandaag dubbel zoveel uitgeven aan online boodschappen als in januari van dit jaar. In Europa’s meest mature e-commercemarkt geven klanten nu wekelijks 430 miljoen euro uit aan online boodschappen, bericht CNN.

 

Van die koek wil Amazon een groter stuk: in Londen en sommige regio’s in het zuidoosten van Engeland maakt het boodschappendienst Amazon Fresh gratis voor al wie lid is van de abonnementsdienst Prime. Eerder kostte de service vier pond. Ook is de besteldrempel verlaagd naar minimum 15 pond. De dienst levert in principe binnen de twee uur, maar levering binnen het uur kan ook - tegen een meerprijs van vier pond.

 

Amazon zegt alles te kunnen bezorgen van huishoudproducten over snacks tot zeevruchten. Er zijn ook premiumproducten van dochterketen Whole Foods beschikbaar, net zoals van een artisanale bakkerij, kaasmaker en slager uit Londen. Nog voor het einde van het jaar wil de retailer zijn Fresh-dienst bovendien uitrollen naar de rest van het Verenigd Koninkrijk.