Amazon wil nog zes kassaloze winkels openen | RetailDetail

Amazon wil nog zes kassaloze winkels openen

Amazon wil nog zes kassaloze winkels openen
Foto: PeterVandenbelt / Shutterstock.com

Er komen na de opening van de eerste Amazon Go-winkel vorige maand nog minstens zes van de hoogtechnologische en kassaloze winkels gemakswinkels bij. Onder meer Los Angeles en Seattle krijgen nieuwe Amazon Go-winkels.

 

In gesprek met The Grove, L.A.

Amazon is in gesprek met onder andere vastgoedondernemer Rick Caruso om in zijn bekende openluchtwinkelcentrum The Grove in Los Angeles een vestiging van Amazon Go te openen, zegt nieuwswebsite Recode van insiders te hebben vernomen. Ook thuisstad Seattle zou nog meer Amazon Go-supermarkten krijgen. Concreet zou Amazon zes nieuwe winkelopeningen voorzien.

 

Dat Amazon volop aan een verdere uitrol van de kassaloze en – in theorie – onbemande winkel werkt, bevestigt ook Bloomberg. Er zouden vier mensen zijn aangeworven specifiek om voor Amazon Go te werken. Het gaat dan onder meer om locatiemanagers en bouwmanagers. Amazon wil dichter bij de consument staan en niks is dichter dan de alomtegenwoordige gemakswinkels, legt Bloomberg de strategie van de voormalige online pure player uit. Gemakswinkels zijn in de Verenigde Staten goed voor meer dan 200 miljard dollar omzet, het grote segment van de tankstations nog buiten beschouwing gelaten.

 

Binnen met QR, buiten zonder kassa

Amazon Go is een kleine buurtsupermarkt of gemakswinkel waar consumenten binnen- en buitenlopen zonder een kassa voorbij te komen. Bij het binnenkomen moeten shoppers inloggen door een QR-code te scannen met hun smartphone, waarna camera’s en sensoren automatisch registreren welke producten de klanten in hun boodschappentas stoppen. Bij het naar buiten gaan wordt het winkelmandje vanzelf afgerekend en enkele minuten later gaat het aankoopbedrag vanzelf van je rekening.

 

In principe zou de supermarkt dan ook volledig automatisch kunnen functioneren, zonder dat er nog een winkelmedewerker aan te pas komt. Op dit moment is de eerste Amazon Go-winkel echter opvallend sterk bemand: er is personeel dat ter plaatse bereidingen maakt voor de verstoog, zoals broodjes en salades, maar ook heel wat onthaalmedewerkers en hostessen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Carrefour gaat So.bio met overname Franse bioketen

20/07/2018

Carrefour onthult zijn biologische ambities met de overname van So.bio, een lokale bioketen met acht winkels in het zuidwesten van Frankrijk. De keten wil graag nationale dekking krijgen.

Wil Kimberly-Clark af van z’n Europese tak?

20/07/2018

De producent van Kleenex-zakdoekjes, Huggies-luiers en Scottex-toiletpapier kampt met tegenvallende verkoopcijfers en oplopende kosten. Financiële bronnen vermoeden dan ook dat Kimberly-Clark Europese business wil verkopen.

Bestseller investeert in About You

20/07/2018

De Deense Bestseller-groep neemt een aanzienlijke participatie in het Duitse modeplatform About You. Een kapitaalverhoging met zo’n 250 miljoen euro moet een verdere groei van de online retailer mogelijk maken.

Meer omzet, minder winst voor Sligro

19/07/2018

In de eerste helft van het jaar steeg de omzet van Sligro Food Group met 11% tot 1,1 miljard euro, maar de nettowinst daalde van 26 miljoen naar 25 miljoen euro.

Illy wordt opgevrijd door Douwe Egberts en Nestlé

18/07/2018

Er komt voorlopig geen einde aan de consolidatiebewegingen in de koffiesector. Zowel JAB als Nestlé tonen interesse in het Italiaanse Illycaffè, maar het is niet zeker of de familie het bedrijf wil verkopen.

Walmart en Microsoft bundelen krachten tegen Amazon

18/07/2018

Walmart is de grootste retailconcurrent van Amazon en Microsoft is de belangrijkste rivaal voor Amazons clouddiensten. Beide bedrijven proberen de internetreus nu wat meer tegenwind te geven met een strategisch partnerschap voor vijf jaar.