Amsterdam maakt ruimte voor foodtrucks

Amsterdam maakt ruimte voor foodtrucks

De gemeente Amsterdam gaat vanaf half februari experimenteren met de plaatsing van foodtrucks in de stad. Er zullen doorheen de stad plekken gecreëerd worden waar het voor hen twee jaar lang mogelijk zal zijn om te verkopen.

Strenge regels

Door een strenge regelgeving is het momenteel bijzonder moeilijk voor foodtrucks om hun producten langs de straat te verkopen en voor de enkele ventplaatsen zijn er bijzonder lange wachtrijen. Daar moet binnenkort verandering in komen. Met het initiatief 'Lekker eten op de Amsterdamse straten' zullen er een aantal nieuwe locaties vrijgemaakt worden.

 

Lotte Wouters van het bedrijf The Food Line-up juicht het initiatief alvast toe. "Door de rigide regelgeving bestáát streetfood eigenlijk bijna niet bij ons, afgezien van ijs, hotdogs en haring. Zonde", zegt ze aan Het Parool. "Het is echt geweldig dat de gemeente nu een deur openzet voor deze jonge ondernemers."

 

Wel stelt ze zich nog vragen bij wat er allemaal mogelijk zal zijn: "Wat mag er, en wat niet? Een hamburger van de houtskoolgrill, zou dat kunnen? Je hebt niet alleen met de vergunningen te maken, maar ook bijvoorbeeld met de brandweer en de Voedsel en Warenautoriteit."

Tags: