Antwerps Centraal Station krijgt grote biowinkel | RetailDetail

Antwerps Centraal Station krijgt grote biowinkel

Antwerps Centraal Station krijgt grote biowinkel

In het Antwerpse Centraal Station opende onlangs BioStation een grote biowinkel. De nieuwe winkel is een uitbreiding van een kleine bioshop die eerder al te vinden was in het station, maar die nu wordt vergroot naar een volwaardige biowinkel.

Niet enkel fastfood

BioStation is een idee van oprichters Kelvin Lu, Joe Lam en Yen Jan Chan, die besloten om af te stappen van het idee dat er op luchthavens en in treinstations enkel ruimte is voor fastfoodketens. “Omdat we alle drie overtuigd zijn van de meerwaarde van bioproducten, dachten we een gat in de markt te zien. Veel mensen kijken op doorreis echt wel uit naar een gezonde snack. Omdat we zelf van Antwerpen zijn, lag de keuze voor het Centraal Station voor de hand”, zegt Kelvin Lu aan GVA.

 

In november van vorig jaar werd dan een eerste kleine vestiging van BioStation geopend, maar bij het vrijkomen van een groter pand aan de Pelikaanstraat werd besloten om uit te breiden. Sinds maandag is de nieuwe winkel van 250 m² geopend.

 

De oorspronkelijke vestiging blijft ook behouden, maar dan in een andere vorm. “Tegen Kerstmis wordt het pand omgevormd tot een biologische foodstore, waar bezoekers kunnen genieten van een gezonde biologische hap. Mensen kunnen er zowel tafelen als een snack meenemen voor onderweg.”

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Multinationals gebuisd voor gezonde voeding

24/05/2018

Voedingsmultinationals leveren nog te weinig inspanningen om hun producten gezonder te maken, zegt de Access to Nutrition Foundation. Nestlé, Unilever en Danone behoren tot de besten van de klas.  

Ahold Delhaize start digitaal laboratorium in de VS

22/05/2018

De Amerikaanse tak van Ahold Delhaize richt een nieuw bedrijf op dat zich toespitst op digitale innovatie: Peapod Digital Labs wordt een laboratorium voor nieuwe strategieën op het gebied van digitalisering, e-commerce en personalisatie. 

Carrefour en Tencent openen hightechwinkel in Shanghai

22/05/2018

In het zopas geopende winkelconcept ‘Le Marché’, het eerste resultaat van het recente partnership tussen Carrefour en Tencent, kunnen klanten betalen via gezichtsherkenning aan onbemande check-outs.

Holland & Barrett wil veganistische winkels openen

17/05/2018

De Britse gezondheidsketen Holland & Barrett (in de Benelux vroeger Essenza) plant volledig veganistische winkels te openen. Dat is immers een trend waar de keten op moet inpikken, vindt CEO Peter Aldis.

Nestlé op dieet: snoeit verder in suiker, vet en zout

17/05/2018

Nestlé wil nog meer gaan snijden in de suiker-, zout- en vetgehaltes van zijn producten. Zo wil het voedingsconcern inspelen op de wereldwijde vraag naar gezondere voeding.

Jumbo opent zijn vierde Jumbo Foodmarkt

17/05/2018

Vijf jaar na de opening van de allereerste Jumbo Foodmarkt (in Breda), heeft Jumbo in de Utrechtse wijk Leidsche Rijn zijn vierde foodmarkt geopend. Het is meteen de grootste supermarkt van de regio Utrecht.