Aoste lanceert vegetarisch broodbeleg | RetailDetail

Aoste lanceert vegetarisch broodbeleg

Aoste lanceert vegetarisch broodbeleg
Foto Aoste

Aoste is het eerste charcuteriemerk in België dat consumenten de keuze biedt tussen vleesbeleg en vegetarisch beleg voor op de boterham. Hiermee mikt het merk op de toenemende groep flexitariërs.

Variëren

Tot 16% van de Belgen is op zoek naar vegetarisch broodbeleg om af en toe te variëren met klassiekers zoals vleeswaren en kaas, maar ze vinden niet altijd wat ze zoeken. Uit onderzoek van Aoste in samenwerking met EVA – één van de grootste vegetarische organisaties in Europa – blijkt dat er wat vegetarisch beleg betreft, twee grote barrières zijn: de smaak (41%) en het gebrek aan nutritionele voordelen (36%). Om aan de consumentenvraag tegemoet te komen, breidt het charcuteriemerk zijn gamma uit met vijf vegetarische recepten onder het submerk ‘Le Végétarien’. 

 

“Het nieuwe gamma is in eerste instantie bedoeld voor diegenen die af en toe willen overstappen naar een vegetarisch alternatief op de boterham, naast klassieke charcuterie (vlees) en kaas. We willen deze bewuste Belgen de mogelijkheid bieden om te variëren. De malse textuur en typische vorm van ‘Le Végétarien’ zorgen ervoor dat we onze boterham smaakvol en makkelijk kunnen beleggen”, zegt merkmanagerThomas De Boes. 

 

Grote ambities

Het gamma ‘Le Végétarien’ komt in vijf verschillende smaakvarianten: Nature, Tuinkruiden, Curry, Gemengde groenten en Méditerranée. De recepten op basis van eiwitten zijn een bron van proteïnen en hebben een lagere waarde in onverzadigde vetten door te werken met zonnebloemolie (gemiddeld 1,5%). De producten hebben een laag suikergehalte (0,7%) en zijn vrij van smaakversterkers, artificiële kleurstoffen, gluten, soja en lactose. Ze dragen het Europese V-label, wat betekent dat ze 100% vegetarisch zijn.

 

“De producten werden ontwikkeld door een team van Belgische productontwikkelaars, marketeers en specialisten en worden versneden in België. De recepten zelf worden gemaakt binnen onze Europese groep, maar niet in België,” aldus De Boes. “We zijn niet van plan het hierbij te laten. Zo willen we met Aoste tegen 2018 ons broodbelegassortiment verder uitbreiden met nog andere vegetarische alternatieven. Hier zullen wellicht ook veganistische alternatieven tussen zitten. Onze ambitie met Aoste is om tegen 2025 de grootste aanbieder te worden in België van vegetarische alternatieven.”

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Supermarkten scoren barslecht in onderzoek Oxfam Novib

21/06/2018

De vijf grootste supermarktketens in Nederland (Albert Heijn, Jumbo, Lidl, Aldi en PLUS) houden de economische uitbuiting van mensen die in ontwikkelingslanden ons voedsel produceren, in stand. Dat zegt Oxfam Novib in een vandaag verschenen rapport.

Avontuurlijke bierliefhebbers vormen uitdaging voor kleine brouwers

20/06/2018

Wereldwijd blijft de consumptie van ‘craft beer’ flink stijgen, maar merktrouw is voor de liefhebbers van artisanale speciaalbieren een erg relatief begrip. Dat betekent een uitdaging voor de producenten.

Colruyt Group presteert beter dan verwacht

19/06/2018

Mede dankzij een sterk eindejaar kon Colruyt Group afgelopen boekjaar zijn marktaandeel opnieuw licht verhogen. Een beetje tegen de verwachtingen in bleven de marges op peil. Ook de onlineactiviteiten deden het goed.

Betalen met Appie bij Albert Heijn

15/06/2018

In Haarlem en Utrecht kunnen shoppers deze zomer bij Albert Heijn betalen met hun Appie-app.  De komende drie maanden voert de keten er een test met kassaloos shoppen, waarbij klanten met de app boodschappen scannen en betalen.

Jumbo richt Belgische vennootschap op

13/06/2018

De Nederlandse supermarktketen Jumbo lijkt nu echt op weg naar België: ze heeft immers recent in Antwerpen de vennootschap bvba Jumbo België opgericht.

Carrefour in zee met Google

12/06/2018

De digitale transformatie van retailgroep Carrefour komt in een versnelling door een partnerschap met Google. Franse consumenten zullen kennismaken met nieuwe retailmodellen en koopervaringen, zegt de retailer.