App tegen voedselverspilling verleidt ook supermarkten

App tegen voedselverspilling verleidt ook supermarkten

Sinds de Belgische lancering in maart van dit jaar gebruiken al 50.000 landgenoten de app Too Good To Go, die voedselverlies wil tegengaan. Niet enkel restaurants, maar ook voedingszaken doen mee.

 

Stap naar Brussel

Too Good To Go startte drie jaar geleden in Denemarken en verovert nu stap voor stap Europa. De app bestrijdt voedselverspilling door restaurants en winkels te helpen hun overtollige voedsel te verkopen in plaats van weg te gooien. Een horecazaak kan elke dag haar aanbod aan restjes publiceren in de app, consumenten die zich registreren kunnen voor een zacht prijsje een verse maaltijd afhalen. Op die manier werden in België al 15.000 maaltijden van de vuilnisbak gered.

 

Momenteel doen al meer dan 350 restaurants mee in zeven grote steden, meldt De Standaard: het gaat om Antwerpen, Brugge, Gent, Hasselt, Kortrijk, Leuven en Mechelen. Binnenkort trekt Too Good To Go naar Brussel, om daarna de rest van het land te veroveren. Ook plaatselijke supermarkten zoals Carrefour Express of zelfstandige Delhaize-vestigingen stappen in het concept.