Appels en peren in duurzame verpakkingen bij Colruyt

Appels en peren in duurzame verpakkingen bij Colruyt

De appels, peren, tomaten en paprika’s van Boni Selection worden voortaan verpakt in een kartonnen schaaltje dat wordt gemaakt van gerecycleerd kartonafval van de Colruyt Group. Dat schaaltje kan zelf ook nog gerecycleerd worden.

Opvallende verpakkingen

“De alom bekende pulpschaaltjes zijn vervangen door gerecycleerde kartonnetjes. Distributiecentra persen het kartonafval van voornamelijk Colruytwinkels bij elkaar. Dat papier wordt op zijn beurt verwerkt tot de gebruiksklare nieuwe schaaltjes. Zo wordt er meer dan 450 ton papier gerecycleerd per jaar bij Colruyt”, schrijft de Halse retailgroep in een persbericht.

 

Daarnaast heeft Colruyt er voor gekozen om de verpakkingen opvallender te maken: er zijn voortaan leuke weetjes, smaakprofielen en gebruiksaanwijzingen op te vinden. “Speciaal voor de appelen en peren is er een fruitwijzer opgesteld. Hiermee krijg je een overzicht van welke soorten en smaken van appelen en peren Colruyt Group in de aanbieding heeft.” Bij producten van Boni Selection Kids zijn er zelfs spelletjes op de verpakkingen gezet.