Bakker Bart opent eerste vernieuwde winkel | RetailDetail

Bakker Bart opent eerste vernieuwde winkel

Bakker Bart opent eerste vernieuwde winkel

Bakker Bart opent op donderdag 2 juli in Groningen een vernieuwde winkel waarin 'altijd lekker vers', de aangepaste formuleaanpak van de keten, is uitgewerkt. De winkel aan de Grote Markt dient als voorbeeld voor verdere openingen en renovaties.

Concept 'Altijd lekker vers'

'Altijd lekker vers' is het resultaat van consumentenonderzoek dat Bakker Bart begin dit jaar liet uitvoeren. Daaruit kwam onder meer naar voren dat de consument vooral belang hecht aan aspecten als vers, vriendelijk, lekker en schoon. "We openen volgend jaar, na evaluatie van deze eerste pilotwinkel, meer locaties”, vertelt woordvoerder Jan-Joris Heling.

 

Als gevolg van het consumentenonderzoek krijgt het bakproces meer dan voorheen een centrale plaats in de vernieuwde formule. Onder het toeziend oog van de klant bakken Jeroen en Trijny Bakker en hun medewerkers voortaan de hele dag door vers brood. “We maken het bakproces transparanter, met de bakkersonderdeel van de winkel. Bovendien krijgt de oven in de winkel een glazen deur. We gaan hiermee terug naar het ambacht en geven de klant de beleving dat er vers wordt gebakken”, aldus Heling.

 

Ook het assortiment onderging in de nieuwe formule een verandering, door enerzijds meer nadruk te leggen op de bakkersfunctie van de winkel en daarnaast ook horeca-artikelen toe te voegen, zoals verse sappen, salades en wraps. Verder is de winkel heringericht met nieuw winkelmeubilair en overzichtelijker geworden door een betere routing.

 

Ook logo vernieuwd

In de vernieuwde Bakker Bart-winkel in Groningen zijn tevens het nieuwe logo en de aangepaste huisstijl van de formule zichtbaar. De voor Bakker Bart herkenbare roze kleur is gebleven.

 

V.o.f. Bakker, de onderneming van Jeroen en Trijny Bakker, is vanaf 2001 als franchisenemer verbonden aan Bakker Bart. De ondernemers exploiteren twee winkels in Emmen en één winkel in Winkelcentrum Paddepoel in Groningen. Sinds februari zijn zij ook actief met een vierde winkel aan de Grote Markt in Groningen. Bakker Bart is hier vanaf 1992 gevestigd.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Aldi zet in op hernieuwbare energie

17/07/2018

Aldi Nord publiceerde zopas een ambitieus internationaal klimaatbeleid: de retailer wil de uitstoot van broeikasgassen met 40% terugdringen tegen 2021 en onthult in zijn tweede duurzaamheidsrapport enkele sprekende cijfers.

Nog flink wat groeipotentieel voor discounters in West-Europa

16/07/2018

Ondanks overbewinkeling in heel wat Europese markten plannen discounters tegen 2023 tien miljoen vierkante meter bijkomende winkeloppervlakte op het continent. Ook in zogenaamd verzadigde markten als de Duitse en de Britse liggen er mooie groeikansen, meent LZ Retailytics.

Delhaize-café siert hoofdkantoor Ahold Delhaize

16/07/2018

Sinds kort is het merk Delhaize sterker aanwezig op het hoofdkantoor van Ahold Delhaize in Zaandam: de retailer opende er een café dat versierd is met stukken uit de rijke geschiedenis van De Leeuw.

Eerste gezonde eetmuur in Amsterdam

13/07/2018

Eind augustus opent in de Kinkerstraat van Amsterdam de Health Food Wall. Goed nieuws voor de liefhebbers van gezonde voeding die een salade boven een kroket verkiezen.

Starbucks wil af van plastic rietjes

12/07/2018

De Amerikaanse koffieketen Starbucks doet vanaf 2020 plastic rietjes in de ban. Een kleine stap voor de koffiefan, maar een grote stap voor het milieu: de koffiegigant gebruikt immers wereldwijd zo’n miljard rietjes per jaar.

AB InBev in tandem met Turkse Efes op Russische markt

12/07/2018

Om het tanende succes op de Russische markt te counteren, heeft AB InBev zijn actitviteiten in het land van Vladimir Poetin ondergebracht in een joint venture met het Turkse Anadolu Efes.