Bakkerij Paul opent in Oostende | RetailDetail

Bakkerij Paul opent in Oostende

Bakkerij Paul opent in Oostende

De Franse keten Bakkerij Paul heeft in Oostende een eerste vestiging geopend aan de Belgische kust. Het is nog maar het derde filiaal van de bakkerijketen in Vlaanderen, maar ondertussen zijn er wel al 22 winkels te vinden in heel België.

Adolf Buylstraat

Het is al sinds februari geweten dat Bakkerij Paul naar Oostende komt, maar nu is de nieuwe vestiging ook officieel geopend. De keten heeft daarvoor zijn intrek genomen in de Adolf Buylstraat, in een pand dat pand werd gerenoveerd door de ondernemersfamilie Vanmoerkerke. “Boulangerie Paul stond al lang op onze hot list. We zijn dan ook erg fier dat we deze grote naam aan ons lijstje kunnen toevoegen”, liet Olivia Vanmoerkerke in februari verstaan. “Wij geloven in het potentieel van Oostende als winkelstad. Wij blijven daarom fors investeren in het kwalitatief verbouwen van winkelpanden.

 

Bakkerij Paul is van oorsprong dan wel een Frans bedrijf, maar de voorbije jaren investeert het fors in België. Voornamelijk in de regio Brussel is het bezig aan een flinke opmars. Daar zijn ondertussen al een vijftiental filialen van de bakkerijketen te vinden. Zo zijn er ook een aantal vestigingen te vinden in Brusselse metrostations en heeft het in Brussel zelfs een cateringformule, met levering aan huis.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Carrefour gaat So.bio met overname Franse bioketen

20/07/2018

Carrefour onthult zijn biologische ambities met de overname van So.bio, een lokale bioketen met acht winkels in het zuidwesten van Frankrijk. De keten wil graag nationale dekking krijgen.

Meer omzet, minder winst voor Sligro

19/07/2018

In de eerste helft van het jaar steeg de omzet van Sligro Food Group met 11% tot 1,1 miljard euro, maar de nettowinst daalde van 26 miljoen naar 25 miljoen euro.

Illy wordt opgevrijd door Douwe Egberts en Nestlé

18/07/2018

Er komt voorlopig geen einde aan de consolidatiebewegingen in de koffiesector. Zowel JAB als Nestlé tonen interesse in het Italiaanse Illycaffè, maar het is niet zeker of de familie het bedrijf wil verkopen.

Kweekvlees tegen 2021 in de winkel?

18/07/2018

De commercialisering van laboratoriumvlees komt een stap dichterbij. Pionier Mosa Meat heeft 7,5 miljoen euro opgehaald voor de bouw van een fabriek die binnen drie jaar een betaalbaar product op de markt zal brengen.

Aldi zet in op hernieuwbare energie

17/07/2018

Aldi Nord publiceerde zopas een ambitieus internationaal klimaatbeleid: de retailer wil de uitstoot van broeikasgassen met 40% terugdringen tegen 2021 en onthult in zijn tweede duurzaamheidsrapport enkele sprekende cijfers.

Nog flink wat groeipotentieel voor discounters in West-Europa

16/07/2018

Ondanks overbewinkeling in heel wat Europese markten plannen discounters tegen 2023 tien miljoen vierkante meter bijkomende winkeloppervlakte op het continent. Ook in zogenaamd verzadigde markten als de Duitse en de Britse liggen er mooie groeikansen, meent LZ Retailytics.