Bakkerij Paul opent in Oostende | RetailDetail

Bakkerij Paul opent in Oostende

Bakkerij Paul opent in Oostende

De Franse keten Bakkerij Paul heeft in Oostende een eerste vestiging geopend aan de Belgische kust. Het is nog maar het derde filiaal van de bakkerijketen in Vlaanderen, maar ondertussen zijn er wel al 22 winkels te vinden in heel België.

Adolf Buylstraat

Het is al sinds februari geweten dat Bakkerij Paul naar Oostende komt, maar nu is de nieuwe vestiging ook officieel geopend. De keten heeft daarvoor zijn intrek genomen in de Adolf Buylstraat, in een pand dat pand werd gerenoveerd door de ondernemersfamilie Vanmoerkerke. “Boulangerie Paul stond al lang op onze hot list. We zijn dan ook erg fier dat we deze grote naam aan ons lijstje kunnen toevoegen”, liet Olivia Vanmoerkerke in februari verstaan. “Wij geloven in het potentieel van Oostende als winkelstad. Wij blijven daarom fors investeren in het kwalitatief verbouwen van winkelpanden.

 

Bakkerij Paul is van oorsprong dan wel een Frans bedrijf, maar de voorbije jaren investeert het fors in België. Voornamelijk in de regio Brussel is het bezig aan een flinke opmars. Daar zijn ondertussen al een vijftiental filialen van de bakkerijketen te vinden. Zo zijn er ook een aantal vestigingen te vinden in Brusselse metrostations en heeft het in Brussel zelfs een cateringformule, met levering aan huis.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Multinationals gebuisd voor gezonde voeding

24/05/2018

Voedingsmultinationals leveren nog te weinig inspanningen om hun producten gezonder te maken, zegt de Access to Nutrition Foundation. Nestlé, Unilever en Danone behoren tot de besten van de klas.  

Ahold Delhaize start digitaal laboratorium in de VS

22/05/2018

De Amerikaanse tak van Ahold Delhaize richt een nieuw bedrijf op dat zich toespitst op digitale innovatie: Peapod Digital Labs wordt een laboratorium voor nieuwe strategieën op het gebied van digitalisering, e-commerce en personalisatie. 

Carrefour en Tencent openen hightechwinkel in Shanghai

22/05/2018

In het zopas geopende winkelconcept ‘Le Marché’, het eerste resultaat van het recente partnership tussen Carrefour en Tencent, kunnen klanten betalen via gezichtsherkenning aan onbemande check-outs.

Holland & Barrett wil veganistische winkels openen

17/05/2018

De Britse gezondheidsketen Holland & Barrett (in de Benelux vroeger Essenza) plant volledig veganistische winkels te openen. Dat is immers een trend waar de keten op moet inpikken, vindt CEO Peter Aldis.

Nestlé op dieet: snoeit verder in suiker, vet en zout

17/05/2018

Nestlé wil nog meer gaan snijden in de suiker-, zout- en vetgehaltes van zijn producten. Zo wil het voedingsconcern inspelen op de wereldwijde vraag naar gezondere voeding.

Jumbo opent zijn vierde Jumbo Foodmarkt

17/05/2018

Vijf jaar na de opening van de allereerste Jumbo Foodmarkt (in Breda), heeft Jumbo in de Utrechtse wijk Leidsche Rijn zijn vierde foodmarkt geopend. Het is meteen de grootste supermarkt van de regio Utrecht.