Bakkerij Paul opent in Oostende

Bakkerij Paul opent in Oostende

De Franse keten Bakkerij Paul heeft in Oostende een eerste vestiging geopend aan de Belgische kust. Het is nog maar het derde filiaal van de bakkerijketen in Vlaanderen, maar ondertussen zijn er wel al 22 winkels te vinden in heel België.

Adolf Buylstraat

Het is al sinds februari geweten dat Bakkerij Paul naar Oostende komt, maar nu is de nieuwe vestiging ook officieel geopend. De keten heeft daarvoor zijn intrek genomen in de Adolf Buylstraat, in een pand dat pand werd gerenoveerd door de ondernemersfamilie Vanmoerkerke. “Boulangerie Paul stond al lang op onze hot list. We zijn dan ook erg fier dat we deze grote naam aan ons lijstje kunnen toevoegen”, liet Olivia Vanmoerkerke in februari verstaan. “Wij geloven in het potentieel van Oostende als winkelstad. Wij blijven daarom fors investeren in het kwalitatief verbouwen van winkelpanden.

 

Bakkerij Paul is van oorsprong dan wel een Frans bedrijf, maar de voorbije jaren investeert het fors in België. Voornamelijk in de regio Brussel is het bezig aan een flinke opmars. Daar zijn ondertussen al een vijftiental filialen van de bakkerijketen te vinden. Zo zijn er ook een aantal vestigingen te vinden in Brusselse metrostations en heeft het in Brussel zelfs een cateringformule, met levering aan huis.