Barry Callebaut-baas Steinemann op weg naar Metro Group

Barry Callebaut-baas Steinemann op weg naar Metro Group

De Duitse retailketen Metro Group wil dat Juergen Steinemann, de afscheidnemende CEO van de Zwitserse chocoladeprodducent Barry Callebaut, volgend jaar de nieuwe voorzitter van de raad van bestuur wordt.

In september al in adviesraad

Steinemann wordt in september al lid van de adviesraad van Metro, waar hij in de plaats komt van Wulf Bernotat. Metro meldt dat de drie grootste aandeelhouders achter het plan staan om huidig voorzitter Franz Markus Haniel te vervangen: hij staat aan het hoofd van de Haniel Group, die eerder al besliste om zich deelt terug te trekken uit Metro en zijn aandeel tegen 2020 met een derde te verminderen. Haniel zal na de aandeelhoudersvergadering in februari ontslag nemen en op pensioen gaan.

 

De 56-jarige Steinemann werkte eerder al bij Nutreco, producent van dierenvoeding, en Unilever. Hij stopt deze maand als CEO van Barry Callebaut, dat in ons land een productievestiging heeft in Lebbeke, na zes jaar aan het roer gestaan te hebben. Hij blijft wel vicevoorzitter van de raad van bestuur van Barry Callebaut en blijft ook bestuurder bij het Zwitsere chemiebedrijf Lonza.

 

Bij de chocoladeproducent wordt Juergen Steinemann als CEO opgevolgd door Antoine de Saint-Affrique.

Tags: