Barry Callebaut wil enkel nog duurzame chocolade | RetailDetail

Barry Callebaut wil enkel nog duurzame chocolade

Barry Callebaut wil enkel nog duurzame chocolade

Chocoladeproducent Barry Callebaut wil dat al zijn chocolade tegen 2025 op duurzame wijze wordt geproduceerd. Daarnaast wil het Zwitsers-Belgische bedrijf ook nog enkele andere doelstellingen behalen, zoals het uitroeien van kinderarbeid bij leveranciers.

“Pioniersrol”

“Wij spelen al vele jaren een pioniersrol op het gebied van duurzame cacao en chocolade, en we hebben op dat vlak al veel vooruitgang geboekt. Maar ondanks al onze inspanningen is slechts 23 % van de cacaobonen die wij inkopen afkomstig van duurzame programma’s. Wij zijn vastberaden om dit stap voor stap te veranderen en tegen 2025 100% van onze chocolade en zijn ingrediënten duurzaam te verwerven”, stelt CEO Antoine de Saint-Affrique bij de voorstelling van Forever Chocolate, het nieuwe duurzaamheidsplan van het bedrijf.

 

Naast het 100% duurzaam maken van zijn chocolade, heeft het bedrijf nog enkele andere ambitieuze plannen. Zo wil het alle kinderarbeid uit de toeleveringsketen bannen en meer dan 500.000 cacaoboeren uit de armoede halen. Daarnaast wil het ook ‘positief’ worden op het gebied van koolstof en bossen.

 

Hulp van andere partijen nodig           

“Wat we zeker weten is dat we deze doelstellingen niet in ons eentje kunnen bereiken. Daarom willen wij een beweging op gang brengen waarbij ook overheidsinstanties, NGO’s, consumenten en onze klanten betrokken zijn. Duurzame chocolade is evenzeer een kwestie van overheidsinstanties die een aangepast beleid uitstippelen en wetgeving doen naleven, NGO’s die bewustzijn kweken en consumenten die duurzame keuzes maken, als van bedrijven die zich engageren en investeren.”

 

Het is dan ook vooral de toeleveringsketen die met een aantal structurele problemen kampt. Veel boeren werken in armoede, omwille van de lage productiviteit op de plantages. Daardoor kunnen ze ook niet investeren in diezelfde plantages en kunnen ze geen arbeiders aanwerven. Daarom wordt er vaak teruggegrepen naar de familie, waarbij ook kinderen aan het werk worden gezet.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Eerste gezonde eetmuur in Amsterdam

13/07/2018

Eind augustus opent in de Kinkerstraat van Amsterdam de Health Food Wall. Goed nieuws voor de liefhebbers van gezonde voeding die een salade boven een kroket verkiezen.

Starbucks wil af van plastic rietjes

12/07/2018

De Amerikaanse koffieketen Starbucks doet vanaf 2020 plastic rietjes in de ban. Een kleine stap voor de koffiefan, maar een grote stap voor het milieu: de koffiegigant gebruikt immers wereldwijd zo’n miljard rietjes per jaar.

AB InBev in tandem met Turkse Efes op Russische markt

12/07/2018

Om het tanende succes op de Russische markt te counteren, heeft AB InBev zijn actitviteiten in het land van Vladimir Poetin ondergebracht in een joint venture met het Turkse Anadolu Efes.

Ondernemers akkoord met einde Emté

11/07/2018

De ondernemers van Emté hebben de overgang van hun keten naar Coop en Jumbo na een stemming goedgekeurd. Waarschijnlijk zullen alle partners de overeenkomst spoedig ondertekenen.

Jumbo Groep Holding stelt nieuwe directieleden aan

11/07/2018

Jumbo Groep Holding, het bedrijf achter supermarktketen Jumbo, maakte vandaag een aantal wissels bekend in de eigen directie. Jumbo België krijgt Peter Isaac als algemeen directeur, La Place neemt afscheid van Bart van den Nieuwenhof.

Pepsico dankt stijgende omzet aan snacks

10/07/2018

Dranken- en snackreus Pepsico boekte in het tweede kwartaal van dit jaar een lichte omzetstijging van 2,4%. Dat was echter niet te merken aan de nettowinst, die 14% lager uitviel als gevolg van de globale belastinglast.