Bart Buysse neemt de leiding bij Fevia | RetailDetail

Bart Buysse neemt de leiding bij Fevia

Bart Buysse neemt de leiding bij Fevia
Bart Buysse

Bart Buysse wordt de nieuwe gedelegeerd bestuurder van Fevia, de federatie van de Belgische voedingsindustrie. Dat kondigen Fevia en het Verbond van Belgische Ondernemingen (VBO) samen aan.

 

Groeiende impact

Buysse is momenteel directeur-generaal sociale zaken van het VBO, maar komt vanaf 1 oktober aan het hoofd te staan van één van de belangrijkste industriële sectoren in België. Hij volgt Chris Moris op, die twintig jaar lang de sector op de kaart heeft gezet. In het vooruitzicht van zijn pensionering draagt Moris de fakkel over, maar hij zal nog een tijd lang de Fevia-leiding bijstaan als bijzonder raadgever.

 

“Naar het evenbeeld van de Belgische voedingsindustrie zelf groeide ook de impact van haar sectorfederatie Fevia de afgelopen jaren. Dat is in grote mate door het werk van Chris Moris, samen met zijn team”, verklaart Fevia-voorzitter Jean Eylenbosch. “Met ‘Food.be – Small country. Great food’ heeft de Belgische voedingsindustrie een uithangbord dat de kwaliteit, diversiteit en innovatie van onze producten in de kijker zet in binnen- en buitenland. Ik heb er alle vertrouwen in dat Bart Buysse vanuit die sterke basis de federatie en de sector verder in de goede richting zal leiden. Bovendien zal hij met zijn ervaring ongetwijfeld voor een goede kruisbestuiving tussen Fevia en haar verschillende stakeholders kunnen zorgen. Ik wil Chris van harte bedanken voor zijn jarenlange inzet en ben blij dat hij bereid is om als bijzonder raadgever zijn opvolger Bart Buysse met raad en daad bij te staan.”
 

 

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Carrefour gaat So.bio met overname Franse bioketen

20/07/2018

Carrefour onthult zijn biologische ambities met de overname van So.bio, een lokale bioketen met acht winkels in het zuidwesten van Frankrijk. De keten wil graag nationale dekking krijgen.

Meer omzet, minder winst voor Sligro

19/07/2018

In de eerste helft van het jaar steeg de omzet van Sligro Food Group met 11% tot 1,1 miljard euro, maar de nettowinst daalde van 26 miljoen naar 25 miljoen euro.

Illy wordt opgevrijd door Douwe Egberts en Nestlé

18/07/2018

Er komt voorlopig geen einde aan de consolidatiebewegingen in de koffiesector. Zowel JAB als Nestlé tonen interesse in het Italiaanse Illycaffè, maar het is niet zeker of de familie het bedrijf wil verkopen.

Kweekvlees tegen 2021 in de winkel?

18/07/2018

De commercialisering van laboratoriumvlees komt een stap dichterbij. Pionier Mosa Meat heeft 7,5 miljoen euro opgehaald voor de bouw van een fabriek die binnen drie jaar een betaalbaar product op de markt zal brengen.

Aldi zet in op hernieuwbare energie

17/07/2018

Aldi Nord publiceerde zopas een ambitieus internationaal klimaatbeleid: de retailer wil de uitstoot van broeikasgassen met 40% terugdringen tegen 2021 en onthult in zijn tweede duurzaamheidsrapport enkele sprekende cijfers.

Nog flink wat groeipotentieel voor discounters in West-Europa

16/07/2018

Ondanks overbewinkeling in heel wat Europese markten plannen discounters tegen 2023 tien miljoen vierkante meter bijkomende winkeloppervlakte op het continent. Ook in zogenaamd verzadigde markten als de Duitse en de Britse liggen er mooie groeikansen, meent LZ Retailytics.