Bavaria krikt omzet op dankzij Palm | RetailDetail

Bavaria krikt omzet op dankzij Palm

Bavaria krikt omzet op dankzij Palm

De overname van de Belgische brouwerij Palm heeft de Nederlandse bierbrouwer Bavaria geen windeieren gelegd: de omzet kreeg een flinke boost en ondanks verdere investeringen ging ook de winst de hoogte in.

7 miljoen hectoliter

De omzet van Bavaria steeg in 2016 van 531 miljoen euro naar 610 miljoen euro, grotendeels dankzij de omzet van Palm Belgian Craft Brewers, die sinds 9 mei 2016 in handen is van het Nederlandse bedrijf. Daarnaast steeg de nettowinst van 30 naar 33 miljoen euro, ondanks de extra investeringen. Alles samen produceerde het bedrijf meer dan zeven miljoen hectoliter bier, dat verkocht werd in meer dan 130 landen. De investeringen stegen van 34 naar 51,1 miljoen euro in 2016.
 
“De overname van Palm Belgian Craft Brewers was zonder twijfel het hoogtepunt van 2016. Het samengaan van twee familiebedrijven was een uniek moment in onze geschiedenis. We voegden met trots het rijke assortiment van speciaalbieren van Palm Belgian Craft Brewers toe aan ons portfolio”, aldus CFO Frank Swinkels.
 
Die overname heeft al voor enkele synergiën gezorgd: zo zijn de bieren van Palm al te vinden in een aantal landen waar Bavaria al aanwezig was en er werden ook meer bieren van Bavaria afgezet op plekken waar Palm al leverde. Daarnaast moet de integratie van de computersystemen nog voltooid worden en zijn ook de lopende inkoopcontracten nog niet helemaal vernieuwd.
 
Tegen 2020 wil Bavaria de kaap van een miljard euro omzet ronden en wil het per jaar 10% besparen op energie, water, afvalwater, afval en verpakkingen.
 

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Multinationals gebuisd voor gezonde voeding

24/05/2018

Voedingsmultinationals leveren nog te weinig inspanningen om hun producten gezonder te maken, zegt de Access to Nutrition Foundation. Nestlé, Unilever en Danone behoren tot de besten van de klas.  

Ahold Delhaize start digitaal laboratorium in de VS

22/05/2018

De Amerikaanse tak van Ahold Delhaize richt een nieuw bedrijf op dat zich toespitst op digitale innovatie: Peapod Digital Labs wordt een laboratorium voor nieuwe strategieën op het gebied van digitalisering, e-commerce en personalisatie. 

Carrefour en Tencent openen hightechwinkel in Shanghai

22/05/2018

In het zopas geopende winkelconcept ‘Le Marché’, het eerste resultaat van het recente partnership tussen Carrefour en Tencent, kunnen klanten betalen via gezichtsherkenning aan onbemande check-outs.

Holland & Barrett wil veganistische winkels openen

17/05/2018

De Britse gezondheidsketen Holland & Barrett (in de Benelux vroeger Essenza) plant volledig veganistische winkels te openen. Dat is immers een trend waar de keten op moet inpikken, vindt CEO Peter Aldis.

Nestlé op dieet: snoeit verder in suiker, vet en zout

17/05/2018

Nestlé wil nog meer gaan snijden in de suiker-, zout- en vetgehaltes van zijn producten. Zo wil het voedingsconcern inspelen op de wereldwijde vraag naar gezondere voeding.

Jumbo opent zijn vierde Jumbo Foodmarkt

17/05/2018

Vijf jaar na de opening van de allereerste Jumbo Foodmarkt (in Breda), heeft Jumbo in de Utrechtse wijk Leidsche Rijn zijn vierde foodmarkt geopend. Het is meteen de grootste supermarkt van de regio Utrecht.