Bavaria krikt omzet op dankzij Palm | RetailDetail

Bavaria krikt omzet op dankzij Palm

Bavaria krikt omzet op dankzij Palm

De overname van de Belgische brouwerij Palm heeft de Nederlandse bierbrouwer Bavaria geen windeieren gelegd: de omzet kreeg een flinke boost en ondanks verdere investeringen ging ook de winst de hoogte in.

7 miljoen hectoliter

De omzet van Bavaria steeg in 2016 van 531 miljoen euro naar 610 miljoen euro, grotendeels dankzij de omzet van Palm Belgian Craft Brewers, die sinds 9 mei 2016 in handen is van het Nederlandse bedrijf. Daarnaast steeg de nettowinst van 30 naar 33 miljoen euro, ondanks de extra investeringen. Alles samen produceerde het bedrijf meer dan zeven miljoen hectoliter bier, dat verkocht werd in meer dan 130 landen. De investeringen stegen van 34 naar 51,1 miljoen euro in 2016.
 
“De overname van Palm Belgian Craft Brewers was zonder twijfel het hoogtepunt van 2016. Het samengaan van twee familiebedrijven was een uniek moment in onze geschiedenis. We voegden met trots het rijke assortiment van speciaalbieren van Palm Belgian Craft Brewers toe aan ons portfolio”, aldus CFO Frank Swinkels.
 
Die overname heeft al voor enkele synergiën gezorgd: zo zijn de bieren van Palm al te vinden in een aantal landen waar Bavaria al aanwezig was en er werden ook meer bieren van Bavaria afgezet op plekken waar Palm al leverde. Daarnaast moet de integratie van de computersystemen nog voltooid worden en zijn ook de lopende inkoopcontracten nog niet helemaal vernieuwd.
 
Tegen 2020 wil Bavaria de kaap van een miljard euro omzet ronden en wil het per jaar 10% besparen op energie, water, afvalwater, afval en verpakkingen.
 

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Eerste gezonde eetmuur in Amsterdam

13/07/2018

Eind augustus opent in de Kinkerstraat van Amsterdam de Health Food Wall. Goed nieuws voor de liefhebbers van gezonde voeding die een salade boven een kroket verkiezen.

Starbucks wil af van plastic rietjes

12/07/2018

De Amerikaanse koffieketen Starbucks doet vanaf 2020 plastic rietjes in de ban. Een kleine stap voor de koffiefan, maar een grote stap voor het milieu: de koffiegigant gebruikt immers wereldwijd zo’n miljard rietjes per jaar.

AB InBev in tandem met Turkse Efes op Russische markt

12/07/2018

Om het tanende succes op de Russische markt te counteren, heeft AB InBev zijn actitviteiten in het land van Vladimir Poetin ondergebracht in een joint venture met het Turkse Anadolu Efes.

Verkoop Burberry stijgt dankzij nieuwe strategie

11/07/2018

De nieuwe strategie van het Britse modemerk Burberry begint te renderen: het bedrijf zag het afgelopen kwartaal de omzet in de eigen filialen met 3% stijgen. In totaal boekte Burberry een omzet van 479 miljoen pond (520 miljoen euro).

Ondernemers akkoord met einde Emté

11/07/2018

De ondernemers van Emté hebben de overgang van hun keten naar Coop en Jumbo na een stemming goedgekeurd. Waarschijnlijk zullen alle partners de overeenkomst spoedig ondertekenen.

Jumbo Groep Holding stelt nieuwe directieleden aan

11/07/2018

Jumbo Groep Holding, het bedrijf achter supermarktketen Jumbo, maakte vandaag een aantal wissels bekend in de eigen directie. Jumbo België krijgt Peter Isaac als algemeen directeur, La Place neemt afscheid van Bart van den Nieuwenhof.