Becel komt (een beetje) in Belgische handen

Becel komt (een beetje) in Belgische handen

Becel komt (een beetje) in Belgische handen
Shutterstock

Ook de Belgische Frère-familie krijgt nu een vinger in de pap bij Flora Food Group (FFG), de margarinedivisie die Unilever verkoopt aan het Amerikaanse KKR. De GBL-holding injecteert een kwart miljard euro en verwerft zo een aandeel van 3,7%.

 

Kwart miljard euro

Eind vorig jaar bracht het Amerikaanse KKR een bindend bod van 6,8 miljard euro uit op Flora Food Group, de maker van onder meer Becel en ProActiv. Een deel van dat overnamebedrag wordt nu opgehoest door de GBL-holding van de families Frère en Desmarais, zo schrijft De Tijd: via zijn durfkapitaaltak Sienna Capital investeert de Belgische holding 250 miljoen euro in FFG. Daarmee komt de margarineproducent voor een klein deel (zo’n 3,7%) in Belgische handen.

 

Hoofdaandeelhouder blijft de Amerikaanse investeringsmaatschappij KKR, die in december vorig jaar een bindende overnamedeal tekende met Unilever, dat al langer op zoek was naar een overnemer voor zijn slabakkende margarinedivisie. Of KKR en nu ook GBL return zullen zien op hun investering, valt nog af te wachten: margarine moet het steeds meer afleggen tegen echte boter, dat de voorbije jaren zijn imago wist op te krikken bij de consument.

 

GBL laat zich alvast niet afschrikken: geruggesteund door het succes van zijn investeringskeuzes het voorbije jaar ziet de Belgische holding duidelijk nog brood in het margarineverhaal. Het investeringsbedrijf, dat zijn intrinsieke waarde vorig jaar zag stijgen met 11%, kreeg dinsdag in elk geval het volle vertrouwen van zijn aandeelhouders.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Multinationals gebuisd voor gezonde voeding

24/05/2018

Voedingsmultinationals leveren nog te weinig inspanningen om hun producten gezonder te maken, zegt de Access to Nutrition Foundation. Nestlé, Unilever en Danone behoren tot de besten van de klas.  

Ahold Delhaize start digitaal laboratorium in de VS

22/05/2018

De Amerikaanse tak van Ahold Delhaize richt een nieuw bedrijf op dat zich toespitst op digitale innovatie: Peapod Digital Labs wordt een laboratorium voor nieuwe strategieën op het gebied van digitalisering, e-commerce en personalisatie. 

Carrefour en Tencent openen hightechwinkel in Shanghai

22/05/2018

In het zopas geopende winkelconcept ‘Le Marché’, het eerste resultaat van het recente partnership tussen Carrefour en Tencent, kunnen klanten betalen via gezichtsherkenning aan onbemande check-outs.

Holland & Barrett wil veganistische winkels openen

17/05/2018

De Britse gezondheidsketen Holland & Barrett (in de Benelux vroeger Essenza) plant volledig veganistische winkels te openen. Dat is immers een trend waar de keten op moet inpikken, vindt CEO Peter Aldis.

Nestlé op dieet: snoeit verder in suiker, vet en zout

17/05/2018

Nestlé wil nog meer gaan snijden in de suiker-, zout- en vetgehaltes van zijn producten. Zo wil het voedingsconcern inspelen op de wereldwijde vraag naar gezondere voeding.

Jumbo opent zijn vierde Jumbo Foodmarkt

17/05/2018

Vijf jaar na de opening van de allereerste Jumbo Foodmarkt (in Breda), heeft Jumbo in de Utrechtse wijk Leidsche Rijn zijn vierde foodmarkt geopend. Het is meteen de grootste supermarkt van de regio Utrecht.