Beleggersvereniging VEB wil gesprek met Ahold

Beleggersvereniging VEB wil gesprek met Ahold

De Vereniging van Effectenbezitters (VEB) wil een gesprek met Ahold over de mogelijke fusie met het Belgische Delhaize. Het wil weten waarom Ahold drie dagen wachtte om de gesprekken met de branchegenoot openbaar te maken.

Aandelen onder waarde verkocht

De vertraging kan er volgens het VEB voor gezorgd hebben dat aandeelhouders van Ahold, die hun aandelen van de hand deden, benadeeld zijn geweest, omdat ze pas later de correcte informatie hebben ontvangen.


Zaterdag 11 mei kwam het nieuws naar buiten dat er gesprekken aan de gang waren. De daaropvolgende maandag werden heel wat aandelen van Ahold verhandeld, ondanks het ontbreken van een officiële bevestiging van Ahold rond de gesprekken. Aandeelhouders zouden zo de waarde van hun aandelen niet correct hebben kunnen inschatten.


De VEB vroeg daarom al midden mei waarom Ahold drie dagen wachtte om zijn aandeelhouders op de hoogte te brengen. Tot nu toe zou het nog geen antwoord gekregen hebben, en daarom wil de vereniging nu een persoonlijk gesprek met de raad van bestuur en de raad van commissarissen van Ahold. Ahold zegt voorlopig niet te willen ingaan op de zaak.

Tags: