Beleggersvereniging VEB wil gesprek met Ahold | RetailDetail

Beleggersvereniging VEB wil gesprek met Ahold

Beleggersvereniging VEB wil gesprek met Ahold

De Vereniging van Effectenbezitters (VEB) wil een gesprek met Ahold over de mogelijke fusie met het Belgische Delhaize. Het wil weten waarom Ahold drie dagen wachtte om de gesprekken met de branchegenoot openbaar te maken.

Aandelen onder waarde verkocht

De vertraging kan er volgens het VEB voor gezorgd hebben dat aandeelhouders van Ahold, die hun aandelen van de hand deden, benadeeld zijn geweest, omdat ze pas later de correcte informatie hebben ontvangen.


Zaterdag 11 mei kwam het nieuws naar buiten dat er gesprekken aan de gang waren. De daaropvolgende maandag werden heel wat aandelen van Ahold verhandeld, ondanks het ontbreken van een officiële bevestiging van Ahold rond de gesprekken. Aandeelhouders zouden zo de waarde van hun aandelen niet correct hebben kunnen inschatten.


De VEB vroeg daarom al midden mei waarom Ahold drie dagen wachtte om zijn aandeelhouders op de hoogte te brengen. Tot nu toe zou het nog geen antwoord gekregen hebben, en daarom wil de vereniging nu een persoonlijk gesprek met de raad van bestuur en de raad van commissarissen van Ahold. Ahold zegt voorlopig niet te willen ingaan op de zaak.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Supermarkten scoren barslecht in onderzoek Oxfam Novib

21/06/2018

De vijf grootste supermarktketens in Nederland (Albert Heijn, Jumbo, Lidl, Aldi en PLUS) houden de economische uitbuiting van mensen die in ontwikkelingslanden ons voedsel produceren, in stand. Dat zegt Oxfam Novib in een vandaag verschenen rapport.

Avontuurlijke bierliefhebbers vormen uitdaging voor kleine brouwers

20/06/2018

Wereldwijd blijft de consumptie van ‘craft beer’ flink stijgen, maar merktrouw is voor de liefhebbers van artisanale speciaalbieren een erg relatief begrip. Dat betekent een uitdaging voor de producenten.

Colruyt Group presteert beter dan verwacht

19/06/2018

Mede dankzij een sterk eindejaar kon Colruyt Group afgelopen boekjaar zijn marktaandeel opnieuw licht verhogen. Een beetje tegen de verwachtingen in bleven de marges op peil. Ook de onlineactiviteiten deden het goed.

Betalen met Appie bij Albert Heijn

15/06/2018

In Haarlem en Utrecht kunnen shoppers deze zomer bij Albert Heijn betalen met hun Appie-app.  De komende drie maanden voert de keten er een test met kassaloos shoppen, waarbij klanten met de app boodschappen scannen en betalen.

Jumbo richt Belgische vennootschap op

13/06/2018

De Nederlandse supermarktketen Jumbo lijkt nu echt op weg naar België: ze heeft immers recent in Antwerpen de vennootschap bvba Jumbo België opgericht.

Carrefour in zee met Google

12/06/2018

De digitale transformatie van retailgroep Carrefour komt in een versnelling door een partnerschap met Google. Franse consumenten zullen kennismaken met nieuwe retailmodellen en koopervaringen, zegt de retailer.