Belg Francis Kint wordt CEO Vion Food Group | RetailDetail

Belg Francis Kint wordt CEO Vion Food Group

Belg Francis Kint wordt CEO Vion Food Group

Francis Kint, de gewezen CEO van het Belgische Univeg, wordt vanaf 1 september de nieuwe topman van het Nederlandse vleesbedrijf Vion Food Group.

Kint volgt Tom Heidman op

Bij de recente fusie tussen de Belgische diepvriesgigant Greenyard Foods, fruit- en groentedistributeur Univeg en potgrondbedrijf Peatinvest - drie bedrijven van de Vlaamse landbouwondernemer Hein Deprez - klonk het nog dat Francis Kint Chief Operating Officer zou worden van de nieuwe fusiegroep, onder leiding van Marleen Vaesen (ex-Douwe Egberts). Maar dat plan gaat dus niet door.

 

In plaats daarvan komt Francis Kint naar Nederland: hij wordt CEO van Vion Food Group, waar hij op 1 september interim-CEO Tom Heidman opvolgt. Vleesverwerkend bedrijf Vion Food telt 11.950 medewerkers en heeft een omzet van 5 miljard euro.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Multinationals gebuisd voor gezonde voeding

24/05/2018

Voedingsmultinationals leveren nog te weinig inspanningen om hun producten gezonder te maken, zegt de Access to Nutrition Foundation. Nestlé, Unilever en Danone behoren tot de besten van de klas.  

Ahold Delhaize start digitaal laboratorium in de VS

22/05/2018

De Amerikaanse tak van Ahold Delhaize richt een nieuw bedrijf op dat zich toespitst op digitale innovatie: Peapod Digital Labs wordt een laboratorium voor nieuwe strategieën op het gebied van digitalisering, e-commerce en personalisatie. 

Carrefour en Tencent openen hightechwinkel in Shanghai

22/05/2018

In het zopas geopende winkelconcept ‘Le Marché’, het eerste resultaat van het recente partnership tussen Carrefour en Tencent, kunnen klanten betalen via gezichtsherkenning aan onbemande check-outs.

Holland & Barrett wil veganistische winkels openen

17/05/2018

De Britse gezondheidsketen Holland & Barrett (in de Benelux vroeger Essenza) plant volledig veganistische winkels te openen. Dat is immers een trend waar de keten op moet inpikken, vindt CEO Peter Aldis.

Nestlé op dieet: snoeit verder in suiker, vet en zout

17/05/2018

Nestlé wil nog meer gaan snijden in de suiker-, zout- en vetgehaltes van zijn producten. Zo wil het voedingsconcern inspelen op de wereldwijde vraag naar gezondere voeding.

Jumbo opent zijn vierde Jumbo Foodmarkt

17/05/2018

Vijf jaar na de opening van de allereerste Jumbo Foodmarkt (in Breda), heeft Jumbo in de Utrechtse wijk Leidsche Rijn zijn vierde foodmarkt geopend. Het is meteen de grootste supermarkt van de regio Utrecht.