Belg Hendrik Van de Walle krijgt topfunctie bij Aldi Nord

Shutterstock.com

De huidige CEO van Aldi België, Hendrik Van de Walle, maakt internationaal promotie: hij wordt lid van de raad van bestuur van Aldi Nord. Hiermee wordt de raad van bestuur van de ondernemingsgroep wat internationaler.

 

Moderniseringsproces

Op 1 maart treedt Van de Walle toe tot de raad van bestuur van de Aldi Nord-groep. De 60-jarige Belg werkt reeds meer dan 35 jaar voor de discounter en heeft de voorbije jaren met succes Aldi België geleid. Met hem moet vooral de Europese ontwikkeling van de ondernemingsgroep verder gestimuleerd worden, zegt het persbericht. Wie Van de Walle als CEO in België zal opvolgen, wordt later bekendgemaakt. 

 

De discountketen maakt momenteel op Europees niveau een ingrijpend veranderings- en moderniseringsproces door. In september stapte topman Marc Heußinger nog onverwacht op als gevolg van meningsverschillen over die operatie. Hij werd toen opgevolgd door Torsten Hufnagel. Aldi Nord heeft in Europa ongeveer 7500 verkooppunten en stelt 60.000 medewerkers tewerk in België, Denemarken, Duitsland, Frankrijk, Luxemburg, Nederland, Polen, Portugal en Spanje. 

 

In België heeft de onderneming 455 winkels. In maart vorig jaar kondigde de discounter een ambitieuze vernieuwingsoperatie aan waarbij de winkels een volledige make-over krijgen, een investering van 350 miljoen euro. Bovendien pakt de retailer sinds afgelopen najaar uit met een ongezien marketingoffensief.