Belgische webshop Lidl viert eerste verjaardag

Belgische webshop Lidl viert eerste verjaardag

Belgische webshop Lidl viert eerste verjaardag

De webshop van Lidl België bestaat één jaar en dus komt de supermarktketen op de proppen met een aantal cijfertjes die het succes van het online aanbod in de verf moeten zetten. Zo kwamen er het voorbije jaar 13 miljoen virtuele bezoekers over de vloer.

 

3.000 artikelen

Sinds de discountketen een jaar geleden startte met de webshop is het assortiment fors uitgebreid. Zo is momenteel vrijwel het volledige non-foodassortiment online te vinden en zijn er ook web-only aanbiedingen.

 

“Een jaar geleden gingen we live met ongeveer 200 producten, vandaag telt ons assortiment meer dan 3.000 artikelen. Lidl blijft ook gewoon Lidl online, geen keuzestress en uiterst scherpe prijzen. En ook online zullen we blijven verrassen met nieuwe producten. Zo kan ik al meegeven dat er binnenkort zelfs sauna’s te koop zullen zijn op onze webshop”, zegt Matthias Kympers, hoofd e-commerce bij Lidl.

 

Per week krijgt de webshop ongeveer 250.000 bezoeken, waarbij ook heel veel 50- en 60-plussers hun weg vinden naar de webshop. Op maandag en donderdag worden de meeste bestellingen geplaatst, niet toevallig de twee dagen waarop de folders van de supermarktketen verschijnen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Franprix levert de boodschappen tot in de koelkast

25/05/2018

De Franse supermarktketen Franprix test de thuislevering van boodschappen wanneer niemand thuis is: de bezorger komt zelf binnen in huis. In de toekomst wil het de boodschappen zelfs voor klanten in de koelkast opruimen.

Waarom grote FMCG-fabrikanten meer geld vrijmaken voor innovatie

25/05/2018

Zowel Nestlé als Kraft Heinz maakten zopas nieuwe investeringen bekend in onderzoek en ontwikkeling. De grote merkfabrikanten voelen de hete adem van innovatieve startups in de nek en willen sneller schakelen.

Multinationals gezakt voor gezonde voeding

24/05/2018

Voedingsmultinationals leveren nog te weinig inspanningen om hun producten gezonder te maken, zegt de Access to Nutrition Foundation. Nestlé, Unilever en Danone behoren tot de besten van de klas.  

Ahold Delhaize start digitaal laboratorium in de VS

22/05/2018

De Amerikaanse tak van Ahold Delhaize richt een nieuw bedrijf op dat zich toespitst op digitale innovatie: Peapod Digital Labs wordt een laboratorium voor nieuwe strategieën op het gebied van digitalisering, e-commerce en personalisatie. 

Carrefour en Tencent openen hightechwinkel in Shanghai

22/05/2018

In het zopas geopende winkelconcept ‘Le Marché’, het eerste resultaat van het recente partnership tussen Carrefour en Tencent, kunnen klanten betalen via gezichtsherkenning aan onbemande check-outs.

Holland & Barrett wil veganistische winkels openen

17/05/2018

De Britse gezondheidsketen Holland & Barrett (in de Benelux vroeger Essenza) plant volledig veganistische winkels te openen. Dat is immers een trend waar de keten op moet inpikken, vindt CEO Peter Aldis.