Belgische webshop voor Jumbo? "Komt eraan!"

Jumbo bezorgt boodschappen
Foto Jumbo

De Nederlandse supermarktketen Jumbo gaat zijn e-commerceaanbod binnenkort ook in België lanceren, zegt commercieel directeur Colette Cloosterman-Van Eerd. Online is vandaag goed voor 4% van de omzet bij het bedrijf.

 

"Het komt eraan"

Voorlopig kunnen Belgische klanten hun boodschappen bij Jumbo enkel online bestellen in de Nederlandse webshop, waar het assortiment, de prijzen en de promoties soms verschillen met het aanbod in de Belgische winkels. Die bestellingen kunnen ook ze enkel afhalen bij afhaalpunten in Nederland. Dat kan echter snel veranderen, zo blijkt: de supermarktketen gaat ook online zijn entree maken in België, verklapte topvrouw Cloosterman-Van Eerd gisteren op de Webwinkel Vakdagen in Utrecht: "Het komt eraan", zo citeert Twinkle haar.

 

Ook al is het online aandeel bij Jumbo gestegen tot 4%, toch is het lastig om geld te verdienen met e-commerce, geeft de topvrouw toe. "Maar gelukkig zien we dat omnichannel-klanten betere klanten zijn. Je moet kijken naar het totaalplaatje. In de supermarkt rendeert het ene product ook beter dan het andere." De retailer heeft een brede kijk op de mogelijkheden van online: het gaat verder dan louter boodschappen doen. Bovendien biedt ook de zakelijke markt potentieel.

 

Smartphoneapps

In Nederland bezorgt de keten al een tijdje aan huis; recent startte zelfs een proefproject met maaltijdbezorging vanuit winkels in Groningen, Amsterdam en Utrecht, in samenwerking met Thuisbezorgd.nl. Ook lanceerde het bedrijf zopas het nieuwe digitale getrouwheidsprogramma Jumbo Extra’s (voorlopig in veertig winkels): met die app kunnen klanten sparen voor gratis boodschappen en korting krijgen op uitstapjes, of op het koken&tafelen-assortiment.

 

Een bijzondere toepassing is Foodcoach, een app die mensen op gepersonaliseerde wijze wil helpen met het maken van bewuste, verantwoorde en lekkere voedingskeuzes. Die app werd oorspronkelijk ontwikkeld voor beroepssporters, zoals de voetballers van PSV. Intussen wordt hij gebruikt door onder andere wielrenners, schaatsers en hockeyers en binnenkort zullen alle Nederlanders er gebruik van kunnen maken.