Ben Fresh volledig in handen van Greenyard | RetailDetail

Ben Fresh volledig in handen van Greenyard

Ben Fresh volledig in handen van Greenyard
Shutterstock

Greenyard neemt ook de overige aandelen over van Ben Fresh, dat sinds kort door het leven gaat als Greenyard Fresh Direct Belgium. Het bedrijf, dat groenten en fruit levert aan franchisesupermarkten, was al voor 51 procent in handen van Greenyard.

 

Ruil aandelen

Oprichter Ben De Pelsmaeker had nog 49 procent van de aandelen van zijn voormalige Ben Fresh in handen, maar ruilt die nu dus ook in voor aandelen bij Greenyard. Het is niet duidelijk hoeveel aandelen De Pelsmaeker bij Greenyard ontvangt. Hij blijft wel leiding geven over de divisie binnen Greenyard, schrijft De Tijd.

 

Greenyard Fresh Direct Belgium haalde in 2017 een omzet van 115 miljoen euro omzet, maar slikte daarbij wel een bedrijfsverlies van 2,8 miljoen euro. 

 

Greenyard blijft verder inzetten op acquisities. Begin dit jaar deed het nog een poging om het Amerikaanse Dole Food in handen te krijgen, maar dat werd uiteindelijk verkocht aan het Ierse Total Produce.

 

Sinds februari staat Hein Deprez opnieuw als CEO aan het hoofd van Greenyard. Hij volgende in die positie Marleen Vaesen op, nadat in onderling overleg werd besloten dat zij het bedrijf zou verlaten.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Carrefour gaat So.bio met overname Franse bioketen

20/07/2018

Carrefour onthult zijn biologische ambities met de overname van So.bio, een lokale bioketen met acht winkels in het zuidwesten van Frankrijk. De keten wil graag nationale dekking krijgen.

Meer omzet, minder winst voor Sligro

19/07/2018

In de eerste helft van het jaar steeg de omzet van Sligro Food Group met 11% tot 1,1 miljard euro, maar de nettowinst daalde van 26 miljoen naar 25 miljoen euro.

Illy wordt opgevrijd door Douwe Egberts en Nestlé

18/07/2018

Er komt voorlopig geen einde aan de consolidatiebewegingen in de koffiesector. Zowel JAB als Nestlé tonen interesse in het Italiaanse Illycaffè, maar het is niet zeker of de familie het bedrijf wil verkopen.

Kweekvlees tegen 2021 in de winkel?

18/07/2018

De commercialisering van laboratoriumvlees komt een stap dichterbij. Pionier Mosa Meat heeft 7,5 miljoen euro opgehaald voor de bouw van een fabriek die binnen drie jaar een betaalbaar product op de markt zal brengen.

Aldi zet in op hernieuwbare energie

17/07/2018

Aldi Nord publiceerde zopas een ambitieus internationaal klimaatbeleid: de retailer wil de uitstoot van broeikasgassen met 40% terugdringen tegen 2021 en onthult in zijn tweede duurzaamheidsrapport enkele sprekende cijfers.

Nog flink wat groeipotentieel voor discounters in West-Europa

16/07/2018

Ondanks overbewinkeling in heel wat Europese markten plannen discounters tegen 2023 tien miljoen vierkante meter bijkomende winkeloppervlakte op het continent. Ook in zogenaamd verzadigde markten als de Duitse en de Britse liggen er mooie groeikansen, meent LZ Retailytics.