Bestfood wordt overgenomen door Bidvest-groep

Bestfood wordt overgenomen door Bidvest-groep

Bestfood wordt overgenomen door Bidvest-groep

De Bidvest-groep en Bestfood hebben op 29 augustus een akkoord gesloten over de overname van alle aandelen van Bestfood. De overname zou de komende weken volledig rond moeten geraken.

 

Aanvullende rol binnen strategie

“Deze overname past binnen de groeistrategie van de Bidvest-groep, die al geruime tijd aangekondigd werd.  De specifieke ervaring van Bestfood NV in de horecamarkt zal een aanvullende rol spelen binnen deze strategie. De integratie van Bestfood in de Bidvest-groep zal additionele synergieën creëren die in het belang zijn van de klanten”, schrijft Bidvest in een persbericht.

 

Bestfood is gespecialiseerd in groothandel voor horeca, grootverbruikers en de retail. Het heeft twee sites in Maasmechelen en Beringen, met ook telkens een Cash & Carry. Daar is een volledig assortiment aan food te vinden, met ook nog een breed assortiment aan bakkerijproducten en non-food.

 

Daarnaast richt het zich met dochteronderneming Division Ivomatec op professionele keukens, keukenapparatuur en alle mogelijke horecabenodigdheden.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

KantoorExpert koopt Office Centre van Staples

21/06/2018

KantoorExpert wil de 39 Nederlandse vestigingen van Office Centre overnemen van Staples. De leverancier van kantoorbenodigdheden uit Soest zou zo’n 40 miljoen euro veil hebben voor Office Centre.

Supermarkten scoren barslecht in onderzoek Oxfam Novib

21/06/2018

De vijf grootste supermarktketens in Nederland (Albert Heijn, Jumbo, Lidl, Aldi en PLUS) houden de economische uitbuiting van mensen die in ontwikkelingslanden ons voedsel produceren, in stand. Dat zegt Oxfam Novib in een vandaag verschenen rapport.

Avontuurlijke bierliefhebbers vormen uitdaging voor kleine brouwers

20/06/2018

Wereldwijd blijft de consumptie van ‘craft beer’ flink stijgen, maar merktrouw is voor de liefhebbers van artisanale speciaalbieren een erg relatief begrip. Dat betekent een uitdaging voor de producenten.

Colruyt Group presteert beter dan verwacht

19/06/2018

Mede dankzij een sterk eindejaar kon Colruyt Group afgelopen boekjaar zijn marktaandeel opnieuw licht verhogen. Een beetje tegen de verwachtingen in bleven de marges op peil. Ook de onlineactiviteiten deden het goed.

Betalen met Appie bij Albert Heijn

15/06/2018

In Haarlem en Utrecht kunnen shoppers deze zomer bij Albert Heijn betalen met hun Appie-app.  De komende drie maanden voert de keten er een test met kassaloos shoppen, waarbij klanten met de app boodschappen scannen en betalen.

Group Puig neemt meerderheidsparticipatie in Dries Van Noten

14/06/2018

Het Belgische 'Dries Van Noten', een van de laatste onafhankelijke modehuizen, komt in Spaanse handen. De 60-jarige ontwerper verkocht de meerderheid van de aandelen van zijn bedrijf aan Group Puig.