Betalen met Appie bij Albert Heijn

Betalen met Appie bij Albert Heijn

In Haarlem en Utrecht kunnen shoppers deze zomer bij Albert Heijn betalen met hun Appie-app.  De komende drie maanden voert de keten er een test met kassaloos shoppen, waarbij klanten met de app boodschappen scannen en betalen.

 

Kassaloos shoppen

De winkels van Albert Heijn aan het Ella Fitzgeraldplein in Utrecht en aan het Soendaplein in Haarlem starten een test met digitaal scannen en betalen. Vanaf 20 juni kunnen klanten er drie maanden lang kassa- en contactloos shoppen met behulp van hun Appie-app.

 

Wie een bonuskaart heeft en al boodschappen doet met de zelfscan-functie, kan tijdens de testperiode ook meteen hun boodschappen in de winkel afrekenen met iDeal of via de creditcard. Na de betaling kunnen die klanten de winkel verlaten door aan het eind van hun winkelbezoek een streepjescode te scannen, waarna de poortjes in de winkel opengaan. Ze hoeven dus niet meer langs de kassa.

 

In eerste instantie is de service wel enkel beschikbaar voor mensen met een Android-smartphone. Al begin juli wordt het proefproject weliswaar uitgebreid naar iOS en naar zes verschillende supermarkten.