Betalen met Appie bij Albert Heijn | RetailDetail

Betalen met Appie bij Albert Heijn

Betalen met Appie bij Albert Heijn
Foto: StockStudio / Shutterstock.com

In Haarlem en Utrecht kunnen shoppers deze zomer bij Albert Heijn betalen met hun Appie-app.  De komende drie maanden voert de keten er een test met kassaloos shoppen, waarbij klanten met de app boodschappen scannen en betalen.

 

Kassaloos shoppen

De winkels van Albert Heijn aan het Ella Fitzgeraldplein in Utrecht en aan het Soendaplein in Haarlem starten een test met digitaal scannen en betalen. Vanaf 20 juni kunnen klanten er drie maanden lang kassa- en contactloos shoppen met behulp van hun Appie-app.

 

Wie een bonuskaart heeft en al boodschappen doet met de zelfscan-functie, kan tijdens de testperiode ook meteen hun boodschappen in de winkel afrekenen met iDeal of via de creditcard. Na de betaling kunnen die klanten de winkel verlaten door aan het eind van hun winkelbezoek een streepjescode te scannen, waarna de poortjes in de winkel opengaan. Ze hoeven dus niet meer langs de kassa.

 

In eerste instantie is de service wel enkel beschikbaar voor mensen met een Android-smartphone. Al begin juli wordt het proefproject weliswaar uitgebreid naar iOS en naar zes verschillende supermarkten.
 

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Carrefour gaat So.bio met overname Franse bioketen

20/07/2018

Carrefour onthult zijn biologische ambities met de overname van So.bio, een lokale bioketen met acht winkels in het zuidwesten van Frankrijk. De keten wil graag nationale dekking krijgen.

Meer omzet, minder winst voor Sligro

19/07/2018

In de eerste helft van het jaar steeg de omzet van Sligro Food Group met 11% tot 1,1 miljard euro, maar de nettowinst daalde van 26 miljoen naar 25 miljoen euro.

Illy wordt opgevrijd door Douwe Egberts en Nestlé

18/07/2018

Er komt voorlopig geen einde aan de consolidatiebewegingen in de koffiesector. Zowel JAB als Nestlé tonen interesse in het Italiaanse Illycaffè, maar het is niet zeker of de familie het bedrijf wil verkopen.

Kweekvlees tegen 2021 in de winkel?

18/07/2018

De commercialisering van laboratoriumvlees komt een stap dichterbij. Pionier Mosa Meat heeft 7,5 miljoen euro opgehaald voor de bouw van een fabriek die binnen drie jaar een betaalbaar product op de markt zal brengen.

Aldi zet in op hernieuwbare energie

17/07/2018

Aldi Nord publiceerde zopas een ambitieus internationaal klimaatbeleid: de retailer wil de uitstoot van broeikasgassen met 40% terugdringen tegen 2021 en onthult in zijn tweede duurzaamheidsrapport enkele sprekende cijfers.

Nog flink wat groeipotentieel voor discounters in West-Europa

16/07/2018

Ondanks overbewinkeling in heel wat Europese markten plannen discounters tegen 2023 tien miljoen vierkante meter bijkomende winkeloppervlakte op het continent. Ook in zogenaamd verzadigde markten als de Duitse en de Britse liggen er mooie groeikansen, meent LZ Retailytics.