Betoging zorgt voor tekorten bij Delhaize | RetailDetail

Betoging zorgt voor tekorten bij Delhaize

Betoging zorgt voor tekorten bij Delhaize

Bij de supermarkten van Delhaize zijn er deze week opnieuw sprake van tekorten, ditmaal vooral op de versafdeling. Dat is het gevolg van een betoging vorige week, waardoor heel wat magazijnpersoneel afwezig was.

“Moeilijk om te anticiperen”

Vorige week woensdag werd in Brussel een grote betoging gehouden, waarbij onder andere heel wat personeelsleden van de distributiecentra van Delhaize in Zellik en Ninove opdaagden. Dat zorgde voor een fikse achterstand, die Delhaize moeilijk weggewerkt kreeg. Pas gisteren zou de situatie weer genormaliseerd zijn.

 

“Het was moeilijk om te anticiperen op de betoging”, zegt woordvoerder Roel Dekelver aan De Tijd. “We wisten niet dat zoveel personeelsleden zouden deelnemen. Bovendien kunnen we moeilijk op voorhand grotere hoeveelheden producten naar de winkels brengen, want het gaat om bederfbare koopwaar.”

 

Tekort aan chauffeurs

Dat Delhaize wel last heeft van tekorten en andere supermarktbedrijven niet, zou te maken hebben met het grote aanbod van de keten. “De reden is dat Delhaize veel meer producten aanbiedt dan andere spelers zoals Aldi, Lidl en Colruyt”, zegt Koen De Punder van vakbond LBC. “Door hun beperkte assortiment kunnen zij een onderbreking beter opvangen.” Daarnaast wijst hij op het tekort aan vrachtwagenchauffeurs, waar heel de logistieke sector mee kampt. Bij Delhaize weegt dat nog zwaarder door, omdat het samenwerkte met een bedrijf dat in opspraak is gekomen vanwege sociale fraude.

 

Volgens Dekelver heeft dat echter niets te maken met de problemen van deze week. “Het is zo dat we harder moeten werken om voldoende chauffeurs te vinden, maar daar hebben we een oplossing voor gevonden”, zegt Dekelver. “De bevoorradingsproblemen van de afgelopen weken hebben niets te maken met een chauffeurstekort.”

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Aldi zet in op hernieuwbare energie

17/07/2018

Aldi Nord publiceerde zopas een ambitieus internationaal klimaatbeleid: de retailer wil de uitstoot van broeikasgassen met 40% terugdringen tegen 2021 en onthult in zijn tweede duurzaamheidsrapport enkele sprekende cijfers.

Nog flink wat groeipotentieel voor discounters in West-Europa

16/07/2018

Ondanks overbewinkeling in heel wat Europese markten plannen discounters tegen 2023 tien miljoen vierkante meter bijkomende winkeloppervlakte op het continent. Ook in zogenaamd verzadigde markten als de Duitse en de Britse liggen er mooie groeikansen, meent LZ Retailytics.

Delhaize-café siert hoofdkantoor Ahold Delhaize

16/07/2018

Sinds kort is het merk Delhaize sterker aanwezig op het hoofdkantoor van Ahold Delhaize in Zaandam: de retailer opende er een café dat versierd is met stukken uit de rijke geschiedenis van De Leeuw.

Eerste gezonde eetmuur in Amsterdam

13/07/2018

Eind augustus opent in de Kinkerstraat van Amsterdam de Health Food Wall. Goed nieuws voor de liefhebbers van gezonde voeding die een salade boven een kroket verkiezen.

Starbucks wil af van plastic rietjes

12/07/2018

De Amerikaanse koffieketen Starbucks doet vanaf 2020 plastic rietjes in de ban. Een kleine stap voor de koffiefan, maar een grote stap voor het milieu: de koffiegigant gebruikt immers wereldwijd zo’n miljard rietjes per jaar.

AB InBev in tandem met Turkse Efes op Russische markt

12/07/2018

Om het tanende succes op de Russische markt te counteren, heeft AB InBev zijn actitviteiten in het land van Vladimir Poetin ondergebracht in een joint venture met het Turkse Anadolu Efes.