Beursanalist verkiest Ahold Delhaize boven Carrefour | RetailDetail

Beursanalist verkiest Ahold Delhaize boven Carrefour

Beursanalist verkiest Ahold Delhaize boven Carrefour

Analisten van investeringsbank Bryan Garnier trekken in hun favorietenlijstje voor de categorie Food Retail volop de kaart van Ahold Delhaize. Vorig jaar was het Franse Carrefour nog de favoriet.

“Goed alternatief in bedrijfstak die lijdt onder duidelijk gebrek aan groei”

In hun gisteren gepubliceerde analistenrapport prijzen de aandelenspecialisten vooral de veerkracht van het Nederlands-Belgische concern onder moeilijke marktomstandigheden. Ze wijzen er ook op dat de nieuwe fusiegroep nagenoeg niet is blootgesteld aan slecht presterende opkomende markten.

 

Voorts kan Ahold Delhaize prat gaan op een van de beste vrije kasstromen in de sector (dat is de beste graadmeter voor de financiële gezondheid van een bedrijf) en levert de fusie ook flink wat besparingen op die het totale kostenplaatje positief zullen beïnvloeden. Begin december, in de aanloop naar zijn beleggersdag, liet het management al weten dat Ahold Delhaize op schema ligt om de beoogde synergievoordelen van 500 miljoen euro in 2019 te realiseren.

 

Last but not least zal het eerder aangekondigde plan om alleen al dit jaar voor één miljard euro aan eigen aandelen in te kopen, de koers van het aandeel ondersteunen. Bryan Garnier ziet in het aandeel dan ook “een goed alternatief in een bedrijfstak die te lijden heeft onder een duidelijk gebrek aan groei”.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Carrefour gaat So.bio met overname Franse bioketen

20/07/2018

Carrefour onthult zijn biologische ambities met de overname van So.bio, een lokale bioketen met acht winkels in het zuidwesten van Frankrijk. De keten wil graag nationale dekking krijgen.

Meer omzet, minder winst voor Sligro

19/07/2018

In de eerste helft van het jaar steeg de omzet van Sligro Food Group met 11% tot 1,1 miljard euro, maar de nettowinst daalde van 26 miljoen naar 25 miljoen euro.

Illy wordt opgevrijd door Douwe Egberts en Nestlé

18/07/2018

Er komt voorlopig geen einde aan de consolidatiebewegingen in de koffiesector. Zowel JAB als Nestlé tonen interesse in het Italiaanse Illycaffè, maar het is niet zeker of de familie het bedrijf wil verkopen.

Kweekvlees tegen 2021 in de winkel?

18/07/2018

De commercialisering van laboratoriumvlees komt een stap dichterbij. Pionier Mosa Meat heeft 7,5 miljoen euro opgehaald voor de bouw van een fabriek die binnen drie jaar een betaalbaar product op de markt zal brengen.

Aldi zet in op hernieuwbare energie

17/07/2018

Aldi Nord publiceerde zopas een ambitieus internationaal klimaatbeleid: de retailer wil de uitstoot van broeikasgassen met 40% terugdringen tegen 2021 en onthult in zijn tweede duurzaamheidsrapport enkele sprekende cijfers.

Nog flink wat groeipotentieel voor discounters in West-Europa

16/07/2018

Ondanks overbewinkeling in heel wat Europese markten plannen discounters tegen 2023 tien miljoen vierkante meter bijkomende winkeloppervlakte op het continent. Ook in zogenaamd verzadigde markten als de Duitse en de Britse liggen er mooie groeikansen, meent LZ Retailytics.