Bilder & De Clercq dan toch (nog) niet failliet | RetailDetail

Bilder & De Clercq dan toch (nog) niet failliet

Bilder & De Clercq dan toch (nog) niet failliet

Ondanks eerdere berichten zou de maaltijdenwinkel Bilder & De Clercq toch niet failliet zijn. De winkel is voorlopig wel gesloten, omdat de eigenaars op zoek zijn naar een oplossing om de onderneming te redden.

Verrassing

"Onze geldschieters lieten ons het afgelopen weekeinde weten dat ze er geen vertrouwen meer in hadden. Het is verschrikkelijk jammer, omdat het concept heel goed is. We hebben ons de blubber gewerkt. We doen nu ons uiterste best om te proberen verder te gaan, maar het is onduidelijk of dat gaat lukken. Misschien moeten we binnenkort toch ons faillissement aanvragen", zegt medeoprichter Rogier Leopold aan Het Parool.


Ook de eigenaars waren verbaasd over het plotse besluit van de geldschieters. "Vorige week werd nog zo'n 'Bilder & De Clercq Wall' gelanceerd op Schiphol - dat geeft wel aan dat de sluiting voor ons ook uit de lucht komt vallen."


Via zo'n Bilder & De Clercq Wall kunnen klanten maaltijden bestellen, waarna de nodige ingrediënten geleverd worden op de locatie van de muur. Het systeem is vooral gericht op werknemers in kantoorgebouwen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Nog flink wat groeipotentieel voor discounters in West-Europa

16/07/2018

Ondanks overbewinkeling in heel wat Europese markten plannen discounters tegen 2023 tien miljoen vierkante meter bijkomende winkeloppervlakte op het continent. Ook in zogenaamd verzadigde markten als de Duitse en de Britse liggen er mooie groeikansen, meent LZ Retailytics.

Delhaize-café siert hoofdkantoor Ahold Delhaize

16/07/2018

Sinds kort is het merk Delhaize sterker aanwezig op het hoofdkantoor van Ahold Delhaize in Zaandam: de retailer opende er een café dat versierd is met stukken uit de rijke geschiedenis van De Leeuw.

Eerste gezonde eetmuur in Amsterdam

13/07/2018

Eind augustus opent in de Kinkerstraat van Amsterdam de Health Food Wall. Goed nieuws voor de liefhebbers van gezonde voeding die een salade boven een kroket verkiezen.

Starbucks wil af van plastic rietjes

12/07/2018

De Amerikaanse koffieketen Starbucks doet vanaf 2020 plastic rietjes in de ban. Een kleine stap voor de koffiefan, maar een grote stap voor het milieu: de koffiegigant gebruikt immers wereldwijd zo’n miljard rietjes per jaar.

AB InBev in tandem met Turkse Efes op Russische markt

12/07/2018

Om het tanende succes op de Russische markt te counteren, heeft AB InBev zijn actitviteiten in het land van Vladimir Poetin ondergebracht in een joint venture met het Turkse Anadolu Efes.

Ondernemers akkoord met einde Emté

11/07/2018

De ondernemers van Emté hebben de overgang van hun keten naar Coop en Jumbo na een stemming goedgekeurd. Waarschijnlijk zullen alle partners de overeenkomst spoedig ondertekenen.