Bilder & De Clercq failliet verklaard | RetailDetail

Bilder & De Clercq failliet verklaard

Bilder & De Clercq failliet verklaard

Bilder & De Clercq, de winkelformule waar klanten de ingrediënten voor maaltijden per portie konden kopen om het gerecht daarna zelf thuis klaar te maken, is failliet verklaard. De eerste en enige resterende winkel opende twee jaar geleden zijn deuren in Amsterdam.

Nog grote plannen

Voorlopig is er nog niet veel geweten over de situatie rond de winkel van bedenkers Rogier Leopold en Diederik van Gelder. Bilder & De Clercq heeft momenteel ook nog geen officiële mededeling de wereld in gestuurd rond het faillissement, maar de winkel is wel gesloten.


Het eerste filiaal van het bedrijf opende begin 2013 zijn deuren en kreeg toen veel lof toegezwaaide. In september 2013 kwam er dan een tweede filiaal, maar dat sloot eerder dit jaar al de deuren. Bilder & De Clercq probeerde zich toen te richten op bedrijven door interactieve schermen te installeren op kantoren, waar werknemers dan hun bestellingen konden plaatsen. Het bedrijf maakte nog maar pas bekend dat er tegen het einde van dit jaar tien van die schermen zouden geplaatst worden.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Supermarkten scoren barslecht in onderzoek Oxfam Novib

21/06/2018

De vijf grootste supermarktketens in Nederland (Albert Heijn, Jumbo, Lidl, Aldi en PLUS) houden de economische uitbuiting van mensen die in ontwikkelingslanden ons voedsel produceren, in stand. Dat zegt Oxfam Novib in een vandaag verschenen rapport.

Avontuurlijke bierliefhebbers vormen uitdaging voor kleine brouwers

20/06/2018

Wereldwijd blijft de consumptie van ‘craft beer’ flink stijgen, maar merktrouw is voor de liefhebbers van artisanale speciaalbieren een erg relatief begrip. Dat betekent een uitdaging voor de producenten.

Colruyt Group presteert beter dan verwacht

19/06/2018

Mede dankzij een sterk eindejaar kon Colruyt Group afgelopen boekjaar zijn marktaandeel opnieuw licht verhogen. Een beetje tegen de verwachtingen in bleven de marges op peil. Ook de onlineactiviteiten deden het goed.

Betalen met Appie bij Albert Heijn

15/06/2018

In Haarlem en Utrecht kunnen shoppers deze zomer bij Albert Heijn betalen met hun Appie-app.  De komende drie maanden voert de keten er een test met kassaloos shoppen, waarbij klanten met de app boodschappen scannen en betalen.

Jumbo richt Belgische vennootschap op

13/06/2018

De Nederlandse supermarktketen Jumbo lijkt nu echt op weg naar België: ze heeft immers recent in Antwerpen de vennootschap bvba Jumbo België opgericht.

Carrefour in zee met Google

12/06/2018

De digitale transformatie van retailgroep Carrefour komt in een versnelling door een partnerschap met Google. Franse consumenten zullen kennismaken met nieuwe retailmodellen en koopervaringen, zegt de retailer.