Bilder & De Clercq failliet verklaard

Bilder & De Clercq failliet verklaard

Bilder & De Clercq, de winkelformule waar klanten de ingrediënten voor maaltijden per portie konden kopen om het gerecht daarna zelf thuis klaar te maken, is failliet verklaard. De eerste en enige resterende winkel opende twee jaar geleden zijn deuren in Amsterdam.

Nog grote plannen

Voorlopig is er nog niet veel geweten over de situatie rond de winkel van bedenkers Rogier Leopold en Diederik van Gelder. Bilder & De Clercq heeft momenteel ook nog geen officiële mededeling de wereld in gestuurd rond het faillissement, maar de winkel is wel gesloten.


Het eerste filiaal van het bedrijf opende begin 2013 zijn deuren en kreeg toen veel lof toegezwaaide. In september 2013 kwam er dan een tweede filiaal, maar dat sloot eerder dit jaar al de deuren. Bilder & De Clercq probeerde zich toen te richten op bedrijven door interactieve schermen te installeren op kantoren, waar werknemers dan hun bestellingen konden plaatsen. Het bedrijf maakte nog maar pas bekend dat er tegen het einde van dit jaar tien van die schermen zouden geplaatst worden.

Tags: