Bilder & De Clercq maakt doorstart | RetailDetail

Bilder & De Clercq maakt doorstart

Bilder & De Clercq maakt doorstart

Maaltijdenwinkel Bilder & De Clercq gaat een doorstart maken. Curator Paul van den Berg van advocatenkantoor Van Diepen Van der Kroef bevestigt dat de deuren over enkele weken weer zullen openen.

Oprichter blijft betrokken

Oprichter Rogier Leopold blijft betrokken bij de nieuwe start van de maaltijdenwinkel en twee aandeelhouders, die zich hebben verenigd in H2H Business Participatie, hebben de activa en bedrijfsactiviteiten van het concept overgenomen. Dat meldt althans Levensmiddelenkrant.

 

Leopold opende samen met Diederik van Gelder Bilder&DeClercq twee jaar geleden op de hoek van de Bilderdijkstraat en de De Clercqstraat in Amsterdam. Het bedrijf startte met onder meer het online bestellen en bezorgen van maaltijden en introduceerde Bilder & De Clercq Wall, een interactieve boodschappenmuur bij het hoofdkantoor van Google op de Zuidas.

 

Deze zomer kwam het bedrijf in financiële problemen door schulden van de winkel op de Ceintuurbaan, die in juni sloot. Half september ging het bedrijf failliet, na een eerdere poging tot een doorstart.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Supermarkten scoren barslecht in onderzoek Oxfam Novib

21/06/2018

De vijf grootste supermarktketens in Nederland (Albert Heijn, Jumbo, Lidl, Aldi en PLUS) houden de economische uitbuiting van mensen die in ontwikkelingslanden ons voedsel produceren, in stand. Dat zegt Oxfam Novib in een vandaag verschenen rapport.

Avontuurlijke bierliefhebbers vormen uitdaging voor kleine brouwers

20/06/2018

Wereldwijd blijft de consumptie van ‘craft beer’ flink stijgen, maar merktrouw is voor de liefhebbers van artisanale speciaalbieren een erg relatief begrip. Dat betekent een uitdaging voor de producenten.

Colruyt Group presteert beter dan verwacht

19/06/2018

Mede dankzij een sterk eindejaar kon Colruyt Group afgelopen boekjaar zijn marktaandeel opnieuw licht verhogen. Een beetje tegen de verwachtingen in bleven de marges op peil. Ook de onlineactiviteiten deden het goed.

Betalen met Appie bij Albert Heijn

15/06/2018

In Haarlem en Utrecht kunnen shoppers deze zomer bij Albert Heijn betalen met hun Appie-app.  De komende drie maanden voert de keten er een test met kassaloos shoppen, waarbij klanten met de app boodschappen scannen en betalen.

Jumbo richt Belgische vennootschap op

13/06/2018

De Nederlandse supermarktketen Jumbo lijkt nu echt op weg naar België: ze heeft immers recent in Antwerpen de vennootschap bvba Jumbo België opgericht.

Carrefour in zee met Google

12/06/2018

De digitale transformatie van retailgroep Carrefour komt in een versnelling door een partnerschap met Google. Franse consumenten zullen kennismaken met nieuwe retailmodellen en koopervaringen, zegt de retailer.