Bilder & De Clercq sluit tweede winkel | RetailDetail

Bilder & De Clercq sluit tweede winkel

Bilder & De Clercq sluit tweede winkel

Bilder & De Clercq sluit op 25 mei de tweede winkel aan de Ceintuurbaan in Amsterdam. De vestiging heeft niet het nodige succes gebracht. Daarom is na anderhalf jaar besloten de activiteiten te stoppen.

 

Meer inzetten op online en B2B

De vestiging aan De Clercqstraat in West blijft wel open, zo meldt de maaltijdenwinkel op Facebook. Bilder & De Clercq, dat maaltijden met ingrediënten voor twee personen biedt, laat verder weten dit jaar sterk in te zetten op bestellen en bezorgen via de website en app. De dienst wordt binnenkort uitgerold in Amsterdam.

 

Oprichters Diederik van Gelder en Rogier Leopold willen via de Bilder & De Clercq Wall ook de kantorenmarkt nog meer gaan bedienen. Op 1 mei opende een Wall in het duurzame gebouw The Edge op de Amsterdamse Zuidas, en er zijn plannen om de service in twee kantoren van TomTom aan te bieden.

 

 

De maaltijdformule startte eind maart tevens bij zes Plus-supermarkten met Vers Koken op maat. Bij deze proef, die eind deze maand eindigt, levert Bilder & De Clercq maaltijden met ingrediënten op maat aan Plus. Plus wil zo voedselverspilling terugdringen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Carrefour gaat So.bio met overname Franse bioketen

20/07/2018

Carrefour onthult zijn biologische ambities met de overname van So.bio, een lokale bioketen met acht winkels in het zuidwesten van Frankrijk. De keten wil graag nationale dekking krijgen.

Meer omzet, minder winst voor Sligro

19/07/2018

In de eerste helft van het jaar steeg de omzet van Sligro Food Group met 11% tot 1,1 miljard euro, maar de nettowinst daalde van 26 miljoen naar 25 miljoen euro.

Illy wordt opgevrijd door Douwe Egberts en Nestlé

18/07/2018

Er komt voorlopig geen einde aan de consolidatiebewegingen in de koffiesector. Zowel JAB als Nestlé tonen interesse in het Italiaanse Illycaffè, maar het is niet zeker of de familie het bedrijf wil verkopen.

Kweekvlees tegen 2021 in de winkel?

18/07/2018

De commercialisering van laboratoriumvlees komt een stap dichterbij. Pionier Mosa Meat heeft 7,5 miljoen euro opgehaald voor de bouw van een fabriek die binnen drie jaar een betaalbaar product op de markt zal brengen.

Aldi zet in op hernieuwbare energie

17/07/2018

Aldi Nord publiceerde zopas een ambitieus internationaal klimaatbeleid: de retailer wil de uitstoot van broeikasgassen met 40% terugdringen tegen 2021 en onthult in zijn tweede duurzaamheidsrapport enkele sprekende cijfers.

Nog flink wat groeipotentieel voor discounters in West-Europa

16/07/2018

Ondanks overbewinkeling in heel wat Europese markten plannen discounters tegen 2023 tien miljoen vierkante meter bijkomende winkeloppervlakte op het continent. Ook in zogenaamd verzadigde markten als de Duitse en de Britse liggen er mooie groeikansen, meent LZ Retailytics.