Bilder & De Clerq wint retailprijs in New York

Bilder & De Clerq wint retailprijs in New York

Foodformule Bilder & De Clerq heeft in New York de Ebeltoft Retail Innovation Award 2015 gewonnen. De formule ontving de prijs tijdens de Big Show van de National Retail Federation, waar jaarlijks innovatieve concepten uit diverse landen worden gepresenteerd.

Maaltijdenwinkels in Amsterdam

Bilder&DeClercq, een Amsterdamse winkelformule met presentatie van maaltijdingrediënten, werd ontwikkeld door Rogier Leopold en Diederik Gelder.  Bilder & De Clercq is ingericht op basis van veertien gerechten plus recepten, waarvoor de ingrediënten voor een of twee personen bij elkaar worden gepresenteerd.


De maaltijdenwinkel heeft twee vestigingen: op de hoek van de Bilderdijkstraat en de Clerqstraat en aan de Ceintuurbaan.


Bestelmuur bij Google

Vorig najaar begon de formule in opdracht van Google Nederland in Amsterdam ook een Bilder&De Clercq Wall. Met deze interactieve bestelmuur kunnen medewerkers van het Google-kantoor hun ingrediënten voor de maaltijd bestellen.


Daarvoor moeten zij de Bilder & De Clercq-app downloaden en betaalgegevens invoeren. Vervolgens kunnen ze bestellen via de app of de Bilder & De Clercq Wall op kantoor. De bestelde ingrediënten worden bij Google bezorgd.

 

Bilder & de Clerq is geïnspireerd op het Duitse concept Kochhaus, dat tien vestigingen heeft in onder andere Berlijn, Hamburg en Frankfurt. Dat Kochhaus-concept heeft inmiddels ook navolging in Antwerpen. Hier vindt de klant bij HNGRY aan de Kleine Markt wekelijks tien variërende gerechten met alle ingrediënten.

Tags: