Binnenkort bar in de supermarkt? | RetailDetail

Binnenkort bar in de supermarkt?

Binnenkort bar in de supermarkt?

Minister Plasterk van Binnenlandse Zaken wil de scheiding tussen horeca en supermarkten afschaffen op vlak van het schenken van dranken. Zo moeten supermarkten eenvoudiger alcohol kunnen schenken in de winkels en cafés bier kunnen verkopen voor thuis.

"Meer openbare dronkenschap"

Plasterk wil in dat opzicht een test uitvoeren in vier grote steden: Rotterdam, Den Haag, Amsterdam en Utrecht. Als de scheiding wordt afgeschaft, dan kunnen supermarkten eenvoudiger drank verkopen in een bar of wijnproeverijen organiseren. Cafés kunnen dan weer drank voor thuisconsumptie verkopen, wanneer de supermarkten gesloten zijn.

 

Het idee van de minister krijgt tegenkanting van het Nederlands instituut voor alcoholbeleid, STAP. "Supermarktbars betekenen dat er overdag in de winkelstraten groepen jongeren en probleemgebruikers zullen rondlopen, die al het nodige gedronken hebben en bovendien flessen drank bij zich hebben. Dit zal leiden tot meer openbare dronkenschap en agressie", stelt een woordvoerder van STAP in Metro.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Supermarkten scoren barslecht in onderzoek Oxfam Novib

21/06/2018

De vijf grootste supermarktketens in Nederland (Albert Heijn, Jumbo, Lidl, Aldi en PLUS) houden de economische uitbuiting van mensen die in ontwikkelingslanden ons voedsel produceren, in stand. Dat zegt Oxfam Novib in een vandaag verschenen rapport.

Avontuurlijke bierliefhebbers vormen uitdaging voor kleine brouwers

20/06/2018

Wereldwijd blijft de consumptie van ‘craft beer’ flink stijgen, maar merktrouw is voor de liefhebbers van artisanale speciaalbieren een erg relatief begrip. Dat betekent een uitdaging voor de producenten.

Colruyt Group presteert beter dan verwacht

19/06/2018

Mede dankzij een sterk eindejaar kon Colruyt Group afgelopen boekjaar zijn marktaandeel opnieuw licht verhogen. Een beetje tegen de verwachtingen in bleven de marges op peil. Ook de onlineactiviteiten deden het goed.

Betalen met Appie bij Albert Heijn

15/06/2018

In Haarlem en Utrecht kunnen shoppers deze zomer bij Albert Heijn betalen met hun Appie-app.  De komende drie maanden voert de keten er een test met kassaloos shoppen, waarbij klanten met de app boodschappen scannen en betalen.

Jumbo richt Belgische vennootschap op

13/06/2018

De Nederlandse supermarktketen Jumbo lijkt nu echt op weg naar België: ze heeft immers recent in Antwerpen de vennootschap bvba Jumbo België opgericht.

Carrefour in zee met Google

12/06/2018

De digitale transformatie van retailgroep Carrefour komt in een versnelling door een partnerschap met Google. Franse consumenten zullen kennismaken met nieuwe retailmodellen en koopervaringen, zegt de retailer.