Binnenkort op uw bord: 3D-geprinte plantaardige steak

Redefine Meat lanceert plantaardige steak
Redefine Meat

Bedrijven als Beyond Meat en Impossible Foods hebben al met succes een plantaardige burger gelanceerd, maar het creëren van een volwaardig alternatief voor de steak is een stuk complexer. Redefine Meat denkt de oplossing gevonden te hebben in 3D-printtechnologie.

 

Omwenteling

Volgens Redefine Meat is de plantaardige steak met de naam Alt-Steak qua textuur, uiterlijk en smaak nauwelijks te onderscheiden van een exemplaar afkomstig van een rund. Het bedrijf ziet de technologie dan ook als de volgende stap in de wereld van de alternatieve eiwitten. Nadat de aanzet werd gegeven door de ontwikkeling van plantaardige burgers, zullen er nu ook alternatieven komen voor volledige stukken vlees.

 

Voor de ontwikkeling van de Alt-Steak werkte de start-up samen met chef-koks, slagers, voedingstechnologen en smaakdeskundigen. "We werken aan het opnieuw creëren van het hele assortiment vleesproducten", zegt CEO Eshchar Ben-Shitrit aan Fast Company. "Biefstuk is echter het sterkste en meest betekenisvolle symbool van wat 'vlees' is."

 

De start-up zal later dit jaar beginnen met het testen van de printers in restaurants en is vervolgens van plan de productie voor distributie op te voeren in 2021. Het bedrijf is van mening dat het de veranderingen die al in de voedingsindustrie plaatsvinden, kan versnellen. "We geloven dat we de komende twintig jaar een enorme verschuiving zullen zien naar het vervangen van dieren in de voedselvoorzieningsketen", zegt Ben-Shitrit. "Het zal gebeuren in eieren, zuivel en vlees, maar het grootste probleem is ongetwijfeld vlees." Op de langere termijn denkt hij dat de industrie volledig kan veranderen. "Over honderd jaar zullen onze achterkleinkinderen het schokkend vinden dat we dieren moesten fokken en doden voor voedsel."