Nieuwe Bio-Planet in Sint-Niklaas | RetailDetail

Bio-Planet opent eerste Wase vestiging in Sint-Niklaas

Bio-Planet opent eerste Wase vestiging in Sint-Niklaas

Biosupermarktketen Bio-Planet opent morgen een nieuwe vestiging in Sint-Niklaas. Het is ondertussen al de 22e vestiging van de keten in België, maar wel pas de eerste in het Waasland. De winkel van 650 m² voert een assortiment van ongeveer 6.500 producten.

Eerste in het Waasland

De eerste Wase vestiging van Bio-Planet bevindt zich vlakbij recreatiepark De Ster, op de plek waar voorheen het Bell’s Café te vinden was. Net als bij andere filialen is ook hier veel aandacht geschonken aan het gebruik van duurzame technieken en materialen en de maximale recuperatie van regenwater.

 

In de winkel wordt gebruik gemaakt van een centrale koelinstallatie op propaan voor de versmarkt en de bedieningstoog. Die is milieuvriendelijk, gaat twee keer zo lang mee en heeft bovendien minder nood aan onderhoud. Dankzij ledverlichting ligt het energieverbruik ook 30% lager, terwijl lichtkoepels in het dak en gps-gestuurde reflectoren die constant meedraaien met de zon er ook voor zorgen dat de winkel optimaal gebruik maakt van daglicht.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Illy wordt opgevrijd door Douwe Egberts en Nestlé

18/07/2018

Er komt voorlopig geen einde aan de consolidatiebewegingen in de koffiesector. Zowel JAB als Nestlé tonen interesse in het Italiaanse Illycaffè, maar het is niet zeker of de familie het bedrijf wil verkopen.

Kweekvlees tegen 2021 in de winkel?

18/07/2018

De commercialisering van laboratoriumvlees komt een stap dichterbij. Pionier Mosa Meat heeft 7,5 miljoen euro opgehaald voor de bouw van een fabriek die binnen drie jaar een betaalbaar product op de markt zal brengen.

Aldi zet in op hernieuwbare energie

17/07/2018

Aldi Nord publiceerde zopas een ambitieus internationaal klimaatbeleid: de retailer wil de uitstoot van broeikasgassen met 40% terugdringen tegen 2021 en onthult in zijn tweede duurzaamheidsrapport enkele sprekende cijfers.

Nog flink wat groeipotentieel voor discounters in West-Europa

16/07/2018

Ondanks overbewinkeling in heel wat Europese markten plannen discounters tegen 2023 tien miljoen vierkante meter bijkomende winkeloppervlakte op het continent. Ook in zogenaamd verzadigde markten als de Duitse en de Britse liggen er mooie groeikansen, meent LZ Retailytics.

Delhaize-café siert hoofdkantoor Ahold Delhaize

16/07/2018

Sinds kort is het merk Delhaize sterker aanwezig op het hoofdkantoor van Ahold Delhaize in Zaandam: de retailer opende er een café dat versierd is met stukken uit de rijke geschiedenis van De Leeuw.

Eerste gezonde eetmuur in Amsterdam

13/07/2018

Eind augustus opent in de Kinkerstraat van Amsterdam de Health Food Wall. Goed nieuws voor de liefhebbers van gezonde voeding die een salade boven een kroket verkiezen.