Nieuwe Bio-Planet in Sint-Niklaas | RetailDetail

Bio-Planet opent eerste Wase vestiging in Sint-Niklaas

Bio-Planet opent eerste Wase vestiging in Sint-Niklaas

Biosupermarktketen Bio-Planet opent morgen een nieuwe vestiging in Sint-Niklaas. Het is ondertussen al de 22e vestiging van de keten in België, maar wel pas de eerste in het Waasland. De winkel van 650 m² voert een assortiment van ongeveer 6.500 producten.

Eerste in het Waasland

De eerste Wase vestiging van Bio-Planet bevindt zich vlakbij recreatiepark De Ster, op de plek waar voorheen het Bell’s Café te vinden was. Net als bij andere filialen is ook hier veel aandacht geschonken aan het gebruik van duurzame technieken en materialen en de maximale recuperatie van regenwater.

 

In de winkel wordt gebruik gemaakt van een centrale koelinstallatie op propaan voor de versmarkt en de bedieningstoog. Die is milieuvriendelijk, gaat twee keer zo lang mee en heeft bovendien minder nood aan onderhoud. Dankzij ledverlichting ligt het energieverbruik ook 30% lager, terwijl lichtkoepels in het dak en gps-gestuurde reflectoren die constant meedraaien met de zon er ook voor zorgen dat de winkel optimaal gebruik maakt van daglicht.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Franprix levert de boodschappen tot in de koelkast

25/05/2018

De Franse supermarktketen Franprix test de thuislevering van boodschappen wanneer niemand thuis is: de bezorger komt zelf binnen in huis. In de toekomst wil het de boodschappen zelfs voor klanten in de koelkast opruimen.

Waarom grote FMCG-fabrikanten meer geld vrijmaken voor innovatie

25/05/2018

Zowel Nestlé als Kraft Heinz maakten zopas nieuwe investeringen bekend in onderzoek en ontwikkeling. De grote merkfabrikanten voelen de hete adem van innovatieve startups in de nek en willen sneller schakelen.

Manfield opent eerste Belgische winkel in Antwerpen

25/05/2018

De eerste Belgische winkel van het Nederlandse schoenenmerk Manfield is open. In de Stadsfeestzaal in Antwerpen vinden klanten het nieuwste winkelconcept van het merk, waarin luxe en merkbeleving centraal staan.

Multinationals gezakt voor gezonde voeding

24/05/2018

Voedingsmultinationals leveren nog te weinig inspanningen om hun producten gezonder te maken, zegt de Access to Nutrition Foundation. Nestlé, Unilever en Danone behoren tot de besten van de klas.  

Isabel Marant opent eerste winkel in Nederland

24/05/2018

Modemerk Isabel Marant heeft de deuren geopend van een eerste Nederlandse boetiek in Amsterdam. De winkel is te vinden in de P.C. Hooftstraat, in het pand waar vroeger McGregor zat.

Verovering van Europa loopt voor Xiaomi via Parijs

23/05/2018

De Chinese smartphonefabrikant opende zopas een fysieke winkel in Parijs. Die betekent het vervolg van een ambitieus Europees expansieplan, maar het merk droomt ook hardop van een lancering in de Verenigde Staten.