Biobier Ginette in handen van AB InBev | RetailDetail

Biobier Ginette in handen van AB InBev

Biobier Ginette in handen van AB InBev

De overnamedrang van bierbrouwer AB InBev lijkt maar niet gestild te geraken, want nu heeft het ook het Belgische biologische biermerk Ginette overgenomen. Ginette was op zoek naar een overnemer, omdat het zelf de vraag niet meer kon volgen.

Capaciteit vergroten

Dat merk werd in 2009 gelanceerd door vier Waals-Brabantse ondernemers. Ondertussen zijn er al verschillende varianten van het merk op de markt te vinden. Met de overname wil Didier Hamoir, één van de oprichters, biobier lanceren bij een groter publiek. Zo moeten er in 2017 drie biobars geopend worden. Zelf gaat hij ook aan de slag bij AB InBev, terwijl de drie andere oprichters beschikbaar blijven als consultants.

 

Ginette heeft wel geen eigen brouwerij: alle bieren worden gebrouwd bij de Henegouwse brouwerij La Binchoise. In eerste instantie blijft de productie op de huidige locatie, maar zal die verdubbeld worden naar 3.000 hectoliter in 2017. Dat is ook meteen de maximumcapaciteit voor Ginette bij La Binchoise. Later zal er naar een oplossing gezocht worden.

 

Vorige maand roerde AB InBev zich ook al op de Belgische markt, toen het ietwat verrassend brouwerij Bosteels, brouwer van Kwak en Tripel Karmeliet, in handen kreeg.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Nog flink wat groeipotentieel voor discounters in West-Europa

16/07/2018

Ondanks overbewinkeling in heel wat Europese markten plannen discounters tegen 2023 tien miljoen vierkante meter bijkomende winkeloppervlakte op het continent. Ook in zogenaamd verzadigde markten als de Duitse en de Britse liggen er mooie groeikansen, meent LZ Retailytics.

Delhaize-café siert hoofdkantoor Ahold Delhaize

16/07/2018

Sinds kort is het merk Delhaize sterker aanwezig op het hoofdkantoor van Ahold Delhaize in Zaandam: de retailer opende er een café dat versierd is met stukken uit de rijke geschiedenis van De Leeuw.

Eerste gezonde eetmuur in Amsterdam

13/07/2018

Eind augustus opent in de Kinkerstraat van Amsterdam de Health Food Wall. Goed nieuws voor de liefhebbers van gezonde voeding die een salade boven een kroket verkiezen.

Starbucks wil af van plastic rietjes

12/07/2018

De Amerikaanse koffieketen Starbucks doet vanaf 2020 plastic rietjes in de ban. Een kleine stap voor de koffiefan, maar een grote stap voor het milieu: de koffiegigant gebruikt immers wereldwijd zo’n miljard rietjes per jaar.

AB InBev in tandem met Turkse Efes op Russische markt

12/07/2018

Om het tanende succes op de Russische markt te counteren, heeft AB InBev zijn actitviteiten in het land van Vladimir Poetin ondergebracht in een joint venture met het Turkse Anadolu Efes.

Ondernemers akkoord met einde Emté

11/07/2018

De ondernemers van Emté hebben de overgang van hun keten naar Coop en Jumbo na een stemming goedgekeurd. Waarschijnlijk zullen alle partners de overeenkomst spoedig ondertekenen.