Bioproducten duurder bij natuurvoedingswinkel

Bioproducten duurder bij natuurvoedingswinkel

Consumenten die biologisch willen eten, kunnen hun producten beter kopen in de gewone supermarkten. Een prijspeiling van de Consumentenbond heeft immers uitgewezen dat biologische producten duurder zijn bij de natuurvoedingswinkel dan bij de supermarkt.

Jumbo de goedkoopste

Gemiddeld kosten de biologische producten tot een kwart meer bij een natuurvoedingswinkel. Om tot die conclusie te komen deed de Consumentenbond een peiling naar de prijzen bij drie landelijke supermarktketens (Jumbo, Plus en Albert Heijn) en vier ketens van natuurvoedingswinkels (Marqt, Natuurwinkel, EkoPlaza en Estafette).

 

Uit de proef kwam Jumbo als goedkoopste winkel naar voren, maar de prijsverschillen met de andere supermarktketens waren minimaal. Bij de natuurvoedingswinkels is EkoPlaza de goedkoopste, maar binnen die sector kunnen de prijsverschillen serieus oplopen: bij de duurste keten (Estafette) lagen de prijzen gemiddeld zo'n 10 procent hoger.

 

De Consumentenbond noteerde in oktober 3000 prijzen van 150 veel verkochte biologische producten, zoals melk, tomatensoep, yoghurt en kipfilet. Bij een aantal producten werden opmerkelijke prijsverschillen opgemerkt: Hipp babyvoeding kost bij Jumbo 0,99 euro, maar bij Natuurwinkel al 1,35 euro. Voor een reep melkchocolade van het merk Bio+ betaal je bij Marqt dan weer 1,69 euro, terwijl je er bij Jumbo maar 1,13 euro voor moet neertellen.

Tags: