Bockbieren in opmars

Bockbieren in opmars

Uit de cijfers van brancheorganisatie Nederlandse Brouwers blijkt dat er dit jaar een stuk meer herfstbockbieren op de markt zijn dan een jaar geleden. Die worden traditioneel gelanceerd in het eerste weekend van oktober.

Groei lokale brouwerijen

Vorig jaar waren er ongeveer 90 bockbieren te vinden in de winkel, maar dit jaar zijn dat er nog eens 35 meer. "Met ruim 125 nieuwe herfstbockbieren dit najaar, heeft de consument veel keuze. Bockbier is een prachtig seizoensbier dat zich bij uitstek leent om te combineren bij mooie gerechten", zegt Cees-Jan Adema van de Nederlandse Brouwers.

 

De lancering van de verschillende bockbieren is ook terug te vinden bij heel wat restaurants in Nederland, die in november de combinatie van bockbieren en een maaltijd onder de aandacht brengen.

 

De groei van het aantal bockbieren is te danken aan het groeiende aantal lokale brouwerijen in Nederland, maar ook aan de opmars van de speciaalbieren. Steeds meer Nederlandse consumenten drinken immers wel eens speciaalbier: volgens het Nationaal Bieronderzoek is dat aantal al opgelopen tot 78 procent.

Tags: