Bolland: "M&S Amsterdam is topfiliaal"

Bolland: "M&S Amsterdam is topfiliaal"

De eerste vestiging van Marks & Spencer terug in Nederland is een succes. "Geen enkele winkel van ons verkoopt meer crumpets, Indiase maaltijden en clotted cream. Het is één van onze betere filialen", straalt topman Marc Bolland over de Amsterdamse winkel.

Maximum twee M&S-warenhuizen in Nederland

De vestiging in de Kalverstraat is weliswaar een kleine winkel die vooral levensmiddelen verkoopt, maar komende week opent in Den Haag een compleet warenhuis, waardoor de comeback van Marks & Spencer in Nederland écht vorm begint te krijgen. In 2016 opent de onderneming zo'n soortgelijke grote vestiging aan het Rokin in Amsterdam. M&S is in Nederland ook actief bij pompshops.

 

Sinds zijn aantreden in 2010 heeft Bolland bij M&S veel dingen veranderd. Naar eigen zeggen trof hij een "19e-eeuws schilderij aan dat bedekt was onder een laag stof", toe aan een restauratie. "Ik heb een volledig nieuwe auto moeten bouwen. Maar hij is bijna klaar. En hij rijdt nu", zegt de Nederlandse topman van het Britse warenhuisconcern in een vraaggesprek met De Telegraaf. Daarmee doelt hij onder meer op de snelgroeiende verkopen via internet.

 

Andere plaatsen dan Amsterdam en Den Haag hoeven volgens Bolland niet te hopen op de komst van een M&S-warenhuis: met de twee vestigingen zit Nederland aan zijn limiet. De topman van Marks & Spencer denkt wel dat het aantal pompshops met een foodafdeling van M&S de komende jaren verder gaat groeien.

Tags: