Bols op weg naar Amsterdamse beurs

Bols op weg naar Amsterdamse beurs

Lucas Bols, het moederbedrijf achter de likeuren en jenevers van het merk Bols, heeft plannen om naar de beurs van Amsterdam te trekken. Het hoopt daarmee een bedrag van 125 miljoen euro op te halen.

"Logische volgende stap"

Er is nog geen exact tijdstip vrijgegeven voor de beursgang, maar bij het bedrijf verwachten ze die in de nabije toekomst, afhankelijk van hoe de markt zich gedraagt. Er zullen nieuw aandelen worden uitgegeven, die voornamelijk bedoeld zijn voor Nederlandse investeerders. Slechts een klein aandeel zal ook beschikbaar zijn voor investeerders van buiten Nederland.

 

"We zien deze IPO als een logische volgende stap in de ontwikkeling van ons bedrijf. Na onze buy-out in 2006 hebben we sterke marktposities in West-Europa en Noord-Amerika ontwikkeld en een belangrijke aanwezigheid in Azië en opkomende markten. [...] We kijken uit naar de volgende stap in onze ontwikkeling", aldus CEO Huub van Doorne in een verklaring.

 

Lucas Bols werd in 2000 overgenomen door Rémy Cointreau, maar voerde in 2006 een buy-out uit onder leiding van Van Doorne en met steun van AAC Capital.

Tags: