Bols op weg naar Amsterdamse beurs | RetailDetail

Bols op weg naar Amsterdamse beurs

Bols op weg naar Amsterdamse beurs

Lucas Bols, het moederbedrijf achter de likeuren en jenevers van het merk Bols, heeft plannen om naar de beurs van Amsterdam te trekken. Het hoopt daarmee een bedrag van 125 miljoen euro op te halen.

"Logische volgende stap"

Er is nog geen exact tijdstip vrijgegeven voor de beursgang, maar bij het bedrijf verwachten ze die in de nabije toekomst, afhankelijk van hoe de markt zich gedraagt. Er zullen nieuw aandelen worden uitgegeven, die voornamelijk bedoeld zijn voor Nederlandse investeerders. Slechts een klein aandeel zal ook beschikbaar zijn voor investeerders van buiten Nederland.

 

"We zien deze IPO als een logische volgende stap in de ontwikkeling van ons bedrijf. Na onze buy-out in 2006 hebben we sterke marktposities in West-Europa en Noord-Amerika ontwikkeld en een belangrijke aanwezigheid in Azië en opkomende markten. [...] We kijken uit naar de volgende stap in onze ontwikkeling", aldus CEO Huub van Doorne in een verklaring.

 

Lucas Bols werd in 2000 overgenomen door Rémy Cointreau, maar voerde in 2006 een buy-out uit onder leiding van Van Doorne en met steun van AAC Capital.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Carrefour gaat So.bio met overname Franse bioketen

20/07/2018

Carrefour onthult zijn biologische ambities met de overname van So.bio, een lokale bioketen met acht winkels in het zuidwesten van Frankrijk. De keten wil graag nationale dekking krijgen.

Meer omzet, minder winst voor Sligro

19/07/2018

In de eerste helft van het jaar steeg de omzet van Sligro Food Group met 11% tot 1,1 miljard euro, maar de nettowinst daalde van 26 miljoen naar 25 miljoen euro.

Illy wordt opgevrijd door Douwe Egberts en Nestlé

18/07/2018

Er komt voorlopig geen einde aan de consolidatiebewegingen in de koffiesector. Zowel JAB als Nestlé tonen interesse in het Italiaanse Illycaffè, maar het is niet zeker of de familie het bedrijf wil verkopen.

Kweekvlees tegen 2021 in de winkel?

18/07/2018

De commercialisering van laboratoriumvlees komt een stap dichterbij. Pionier Mosa Meat heeft 7,5 miljoen euro opgehaald voor de bouw van een fabriek die binnen drie jaar een betaalbaar product op de markt zal brengen.

Aldi zet in op hernieuwbare energie

17/07/2018

Aldi Nord publiceerde zopas een ambitieus internationaal klimaatbeleid: de retailer wil de uitstoot van broeikasgassen met 40% terugdringen tegen 2021 en onthult in zijn tweede duurzaamheidsrapport enkele sprekende cijfers.

Nog flink wat groeipotentieel voor discounters in West-Europa

16/07/2018

Ondanks overbewinkeling in heel wat Europese markten plannen discounters tegen 2023 tien miljoen vierkante meter bijkomende winkeloppervlakte op het continent. Ook in zogenaamd verzadigde markten als de Duitse en de Britse liggen er mooie groeikansen, meent LZ Retailytics.