Bompard dicht bij benoeming tot topman van Carrefour | RetailDetail

Bompard dicht bij benoeming tot topman van Carrefour

Bompard dicht bij benoeming tot topman van Carrefour

De topman van Fnac-Darty, Alexandre Bompard, staat dicht bij een overstap naar Carrefour, waar hij Georges Plassat kan opvolgen. Dat moet liefst voor de algemene vergadering van aandeelhouders op 15 juni.

Nieuwe topman kan adelbrieven voorleggen

In mei 2018 houdt de nu 68-jarige Georges Plassat het voor bekeken als topman van Carrefour. Aangezien hij al aangaf dat hij zijn opvolger een jaar lang wil inwerken, werd het stilaan tijd om een opvolger aan te duiden. Na maandenlange strijd zou de keuze nu op de 44-jarige Alexandre Bompard zijn gevallen, de huidige topman van Fnac-Darty, al is het wachten op een definitieve bevestiging.

 

Volgens Le Journal du Dimanche zou het de bedoeling zijn om de keuze publiek te maken voor de algemene vergadering van aandeelhouders van de distributiegroep op 15 juni. Bompard kan alvast adelbrieven voorleggen: de beurskoers van Fnac is gestegen van 22 euro in juni 2013 naar 61 euro nu.

 

De vakbonden zijn niet echt te spreken over de waarschijnlijke nieuwe topman: ze wijzen erop dat hij bij Fnac honderden afdankingen doorvoerde, waardoor de werkdruk fors verhoogde. Tegelijkertijd legde hij zijn werknemers een loonmatiging op. Eerder deze maand maakten ze al hun grieven tegen de mogelijke keuze voor Bompard bekend aan afscheidnemend topman Plassat en de voornaamste aandeelhouders.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Illy wordt opgevrijd door Douwe Egberts en Nestlé

18/07/2018

Er komt voorlopig geen einde aan de consolidatiebewegingen in de koffiesector. Zowel JAB als Nestlé tonen interesse in het Italiaanse Illycaffè, maar het is niet zeker of de familie het bedrijf wil verkopen.

Kweekvlees tegen 2021 in de winkel?

18/07/2018

De commercialisering van laboratoriumvlees komt een stap dichterbij. Pionier Mosa Meat heeft 7,5 miljoen euro opgehaald voor de bouw van een fabriek die binnen drie jaar een betaalbaar product op de markt zal brengen.

Aldi zet in op hernieuwbare energie

17/07/2018

Aldi Nord publiceerde zopas een ambitieus internationaal klimaatbeleid: de retailer wil de uitstoot van broeikasgassen met 40% terugdringen tegen 2021 en onthult in zijn tweede duurzaamheidsrapport enkele sprekende cijfers.

Nog flink wat groeipotentieel voor discounters in West-Europa

16/07/2018

Ondanks overbewinkeling in heel wat Europese markten plannen discounters tegen 2023 tien miljoen vierkante meter bijkomende winkeloppervlakte op het continent. Ook in zogenaamd verzadigde markten als de Duitse en de Britse liggen er mooie groeikansen, meent LZ Retailytics.

Delhaize-café siert hoofdkantoor Ahold Delhaize

16/07/2018

Sinds kort is het merk Delhaize sterker aanwezig op het hoofdkantoor van Ahold Delhaize in Zaandam: de retailer opende er een café dat versierd is met stukken uit de rijke geschiedenis van De Leeuw.

Eerste gezonde eetmuur in Amsterdam

13/07/2018

Eind augustus opent in de Kinkerstraat van Amsterdam de Health Food Wall. Goed nieuws voor de liefhebbers van gezonde voeding die een salade boven een kroket verkiezen.