Britse supermarkt verkoopt enkel voedseloverschotten

Britse supermarkt verkoopt enkel voedseloverschotten

Britse supermarkt verkoopt enkel voedseloverschotten

Nabij Leeds is een supermarkt geopend waar enkel voedseloverschotten worden verkocht. De producten hebben bovendien geen vaste prijs: klanten mogen betalen wat ze kunnen.

Supermarkt in elke grote stad

De supermarkt richt zich dan ook vooral op mensen in nood, die zo met een klein budget toch voldoende voeding kunnen kopen. De supermarkt wordt geleid door het Real Junk Food Project. Zij hebben het plan om in elke grote stad in het Verenigd Koninkrijk een gelijkaardige supermarkt te openen. Binnenkort wordt er al gestart in Sheffield en het naburige Bradford.

 

Het Real Junk Food Project heeft nog enkele andere initiatieven in het Verenigd Koninkrijk. Met Fuel for School worden voedseloverschotten gebruikt om de schoolgaande jeugd een maaltijd te bezorgen en het project heeft ook een aantal cafés, waar klanten net als in de supermarkt mogen betalen wat ze kunnen.

 

Die betaling hoeft trouwens niet altijd financieel te zijn: klanten kunnen ook als vrijwilliger optreden in ruil voor hun eten. Zo wil één klant van de supermarkt bijvoorbeeld een workshop organiseren, maar ze kunnen zich ook inzetten door werk te verrichten in de supermarkt.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Eerste gezonde eetmuur in Amsterdam

13/07/2018

Eind augustus opent in de Kinkerstraat van Amsterdam de Health Food Wall. Goed nieuws voor de liefhebbers van gezonde voeding die een salade boven een kroket verkiezen.

Starbucks wil af van plastic rietjes

12/07/2018

De Amerikaanse koffieketen Starbucks doet vanaf 2020 plastic rietjes in de ban. Een kleine stap voor de koffiefan, maar een grote stap voor het milieu: de koffiegigant gebruikt immers wereldwijd zo’n miljard rietjes per jaar.

AB InBev in tandem met Turkse Efes op Russische markt

12/07/2018

Om het tanende succes op de Russische markt te counteren, heeft AB InBev zijn actitviteiten in het land van Vladimir Poetin ondergebracht in een joint venture met het Turkse Anadolu Efes.

Verkoop Burberry stijgt dankzij nieuwe strategie

11/07/2018

De nieuwe strategie van het Britse modemerk Burberry begint te renderen: het bedrijf zag het afgelopen kwartaal de omzet in de eigen filialen met 3% stijgen. In totaal boekte Burberry een omzet van 479 miljoen pond (520 miljoen euro).

Ondernemers akkoord met einde Emté

11/07/2018

De ondernemers van Emté hebben de overgang van hun keten naar Coop en Jumbo na een stemming goedgekeurd. Waarschijnlijk zullen alle partners de overeenkomst spoedig ondertekenen.

Jumbo Groep Holding stelt nieuwe directieleden aan

11/07/2018

Jumbo Groep Holding, het bedrijf achter supermarktketen Jumbo, maakte vandaag een aantal wissels bekend in de eigen directie. Jumbo België krijgt Peter Isaac als algemeen directeur, La Place neemt afscheid van Bart van den Nieuwenhof.