Burger King nu ook officieel naar België | RetailDetail

Burger King nu ook officieel naar België

Burger King nu ook officieel naar België

Het hing al langer in de lucht, maar sinds vandaag is het ook officieel: de Amerikaanse hamburgerketen Burger King komt naar België. Dat bevestigt QSR Belgium, dat de Belgische vestigingen van Quick heeft overgenomen.

Quick wordt Burger King

Eind vorig jaar al werd Burger Kings Belgische concurrent Quick overgenomen door de Franse franchisehouders van Burger King, Groupe Bertrand, en de verwachting was dan ook al langer dat het Amerikaanse merk in ons land zou worden gelanceerd.

 

Toch kwam de uitrol van Burger King pas in een stroomversnelling nu Groupe Bertrand zijn Belgische en Luxemburgse Quicks verkoopt aan QSR. Die overname zou binnen de twee maanden gefinaliseerd moeten worden. Net als in Frankrijk zouden de vestigingen van Quick overgaan in Burger Kings. “We beogen een heel geleidelijke transformatie van de restaurants, in nauwe samenwerking met de franchisenemers, waarbij we rekening houden met de eigenheid en cultuur van beide landen", klinkt het bij QSR-topman Daniel Grossmann.

 

In België zijn er momenteel nog 92 Quick-vestigingen (waarvan 11 rechtstreeks worden beheerd door de keten), in Luxemburg worden alle 9 vestigingen in eigen beheer uitgebaat.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Carrefour gaat So.bio met overname Franse bioketen

20/07/2018

Carrefour onthult zijn biologische ambities met de overname van So.bio, een lokale bioketen met acht winkels in het zuidwesten van Frankrijk. De keten wil graag nationale dekking krijgen.

Meer omzet, minder winst voor Sligro

19/07/2018

In de eerste helft van het jaar steeg de omzet van Sligro Food Group met 11% tot 1,1 miljard euro, maar de nettowinst daalde van 26 miljoen naar 25 miljoen euro.

Illy wordt opgevrijd door Douwe Egberts en Nestlé

18/07/2018

Er komt voorlopig geen einde aan de consolidatiebewegingen in de koffiesector. Zowel JAB als Nestlé tonen interesse in het Italiaanse Illycaffè, maar het is niet zeker of de familie het bedrijf wil verkopen.

Kweekvlees tegen 2021 in de winkel?

18/07/2018

De commercialisering van laboratoriumvlees komt een stap dichterbij. Pionier Mosa Meat heeft 7,5 miljoen euro opgehaald voor de bouw van een fabriek die binnen drie jaar een betaalbaar product op de markt zal brengen.

Aldi zet in op hernieuwbare energie

17/07/2018

Aldi Nord publiceerde zopas een ambitieus internationaal klimaatbeleid: de retailer wil de uitstoot van broeikasgassen met 40% terugdringen tegen 2021 en onthult in zijn tweede duurzaamheidsrapport enkele sprekende cijfers.

Nog flink wat groeipotentieel voor discounters in West-Europa

16/07/2018

Ondanks overbewinkeling in heel wat Europese markten plannen discounters tegen 2023 tien miljoen vierkante meter bijkomende winkeloppervlakte op het continent. Ook in zogenaamd verzadigde markten als de Duitse en de Britse liggen er mooie groeikansen, meent LZ Retailytics.