Burger King nu ook officieel naar België | RetailDetail

Burger King nu ook officieel naar België

Burger King nu ook officieel naar België

Het hing al langer in de lucht, maar sinds vandaag is het ook officieel: de Amerikaanse hamburgerketen Burger King komt naar België. Dat bevestigt QSR Belgium, dat de Belgische vestigingen van Quick heeft overgenomen.

Quick wordt Burger King

Eind vorig jaar al werd Burger Kings Belgische concurrent Quick overgenomen door de Franse franchisehouders van Burger King, Groupe Bertrand, en de verwachting was dan ook al langer dat het Amerikaanse merk in ons land zou worden gelanceerd.

 

Toch kwam de uitrol van Burger King pas in een stroomversnelling nu Groupe Bertrand zijn Belgische en Luxemburgse Quicks verkoopt aan QSR. Die overname zou binnen de twee maanden gefinaliseerd moeten worden. Net als in Frankrijk zouden de vestigingen van Quick overgaan in Burger Kings. “We beogen een heel geleidelijke transformatie van de restaurants, in nauwe samenwerking met de franchisenemers, waarbij we rekening houden met de eigenheid en cultuur van beide landen", klinkt het bij QSR-topman Daniel Grossmann.

 

In België zijn er momenteel nog 92 Quick-vestigingen (waarvan 11 rechtstreeks worden beheerd door de keten), in Luxemburg worden alle 9 vestigingen in eigen beheer uitgebaat.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Ahold Delhaize start digitaal laboratorium in de VS

22/05/2018

De Amerikaanse tak van Ahold Delhaize richt een nieuw bedrijf op dat zich toespitst op digitale innovatie: Peapod Digital Labs wordt een laboratorium voor nieuwe strategieën op het gebied van digitalisering, e-commerce en personalisatie. 

Carrefour en Tencent openen hightechwinkel in Shanghai

22/05/2018

In het zopas geopende winkelconcept ‘Le Marché’, het eerste resultaat van het recente partnership tussen Carrefour en Tencent, kunnen klanten betalen via gezichtsherkenning aan onbemande check-outs.

Holland & Barrett wil veganistische winkels openen

17/05/2018

De Britse gezondheidsketen Holland & Barrett (in de Benelux vroeger Essenza) plant volledig veganistische winkels te openen. Dat is immers een trend waar de keten op moet inpikken, vindt CEO Peter Aldis.

Nestlé op dieet: snoeit verder in suiker, vet en zout

17/05/2018

Nestlé wil nog meer gaan snijden in de suiker-, zout- en vetgehaltes van zijn producten. Zo wil het voedingsconcern inspelen op de wereldwijde vraag naar gezondere voeding.

Jumbo opent zijn vierde Jumbo Foodmarkt

17/05/2018

Vijf jaar na de opening van de allereerste Jumbo Foodmarkt (in Breda), heeft Jumbo in de Utrechtse wijk Leidsche Rijn zijn vierde foodmarkt geopend. Het is meteen de grootste supermarkt van de regio Utrecht.

Analyse: Zes redenen waarom grote merken onder druk staan

17/05/2018

Wereldmerken ondervinden steeds meer concurrentie van kleine, lokale spelers. Volgens sommige waarnemers zijn de gouden jaren van de merken zelfs voorbij. Misschien voorbarig, maar enkele trends tekenen zich toch af.