Burger King verdwijnt misschien van Nederlandse stations | RetailDetail

Burger King verdwijnt misschien van Nederlandse stations

Burger King verdwijnt misschien van Nederlandse stations

NS Stations gaat binnenkort een nieuwe aanbesteding uitschrijven onder aanbieders van fastfoodformules. Momenteel heeft het bedrijf een contract met Burger King, maar dat loopt binnenkort af en het zou dus kunnen dat die keten binnenkort verdwijnt.

Medewerkers naar nieuwe exploitant

Die nieuwe aanbesteding komt er vanwege een strategiewijziging van NS Stations. Momenteel baat het zelf met eigen personeel de zeventien filialen van Burger King uit, maar vanaf 1 december 2015 gaat het die panden laten exploiteren door externe partners. De NS laat wel al verstaan dat het personeel niet moet vrezen voor hun job, want dat ze zullen overgaan naar de nieuwe uitbaters.

 

"Of Burger King op stations blijft of dat een andere partij een vergelijkbaar assortiment gaat aanbieden is iets wat NS nu met verschillende marktpartijen aan het verkennen is. Het contract met Burger King loopt 1 december 2015 af", laat een woordvoerder weten aan De Telegraaf.

 

Toen vijftien jaar geleden het eerste contract met Burger King werd gesloten, had NS Stations eigenlijk zijn zinnen gezet op een samenwerking met McDonald's, maar de gesprekken werden toen niet tot een goed einde gebracht.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Carrefour gaat So.bio met overname Franse bioketen

20/07/2018

Carrefour onthult zijn biologische ambities met de overname van So.bio, een lokale bioketen met acht winkels in het zuidwesten van Frankrijk. De keten wil graag nationale dekking krijgen.

Meer omzet, minder winst voor Sligro

19/07/2018

In de eerste helft van het jaar steeg de omzet van Sligro Food Group met 11% tot 1,1 miljard euro, maar de nettowinst daalde van 26 miljoen naar 25 miljoen euro.

Illy wordt opgevrijd door Douwe Egberts en Nestlé

18/07/2018

Er komt voorlopig geen einde aan de consolidatiebewegingen in de koffiesector. Zowel JAB als Nestlé tonen interesse in het Italiaanse Illycaffè, maar het is niet zeker of de familie het bedrijf wil verkopen.

Kweekvlees tegen 2021 in de winkel?

18/07/2018

De commercialisering van laboratoriumvlees komt een stap dichterbij. Pionier Mosa Meat heeft 7,5 miljoen euro opgehaald voor de bouw van een fabriek die binnen drie jaar een betaalbaar product op de markt zal brengen.

Aldi zet in op hernieuwbare energie

17/07/2018

Aldi Nord publiceerde zopas een ambitieus internationaal klimaatbeleid: de retailer wil de uitstoot van broeikasgassen met 40% terugdringen tegen 2021 en onthult in zijn tweede duurzaamheidsrapport enkele sprekende cijfers.

Nog flink wat groeipotentieel voor discounters in West-Europa

16/07/2018

Ondanks overbewinkeling in heel wat Europese markten plannen discounters tegen 2023 tien miljoen vierkante meter bijkomende winkeloppervlakte op het continent. Ook in zogenaamd verzadigde markten als de Duitse en de Britse liggen er mooie groeikansen, meent LZ Retailytics.