Burger King verdwijnt misschien van Nederlandse stations | RetailDetail

Burger King verdwijnt misschien van Nederlandse stations

Burger King verdwijnt misschien van Nederlandse stations

NS Stations gaat binnenkort een nieuwe aanbesteding uitschrijven onder aanbieders van fastfoodformules. Momenteel heeft het bedrijf een contract met Burger King, maar dat loopt binnenkort af en het zou dus kunnen dat die keten binnenkort verdwijnt.

Medewerkers naar nieuwe exploitant

Die nieuwe aanbesteding komt er vanwege een strategiewijziging van NS Stations. Momenteel baat het zelf met eigen personeel de zeventien filialen van Burger King uit, maar vanaf 1 december 2015 gaat het die panden laten exploiteren door externe partners. De NS laat wel al verstaan dat het personeel niet moet vrezen voor hun job, want dat ze zullen overgaan naar de nieuwe uitbaters.

 

"Of Burger King op stations blijft of dat een andere partij een vergelijkbaar assortiment gaat aanbieden is iets wat NS nu met verschillende marktpartijen aan het verkennen is. Het contract met Burger King loopt 1 december 2015 af", laat een woordvoerder weten aan De Telegraaf.

 

Toen vijftien jaar geleden het eerste contract met Burger King werd gesloten, had NS Stations eigenlijk zijn zinnen gezet op een samenwerking met McDonald's, maar de gesprekken werden toen niet tot een goed einde gebracht.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Multinationals gebuisd voor gezonde voeding

24/05/2018

Voedingsmultinationals leveren nog te weinig inspanningen om hun producten gezonder te maken, zegt de Access to Nutrition Foundation. Nestlé, Unilever en Danone behoren tot de besten van de klas.  

Ahold Delhaize start digitaal laboratorium in de VS

22/05/2018

De Amerikaanse tak van Ahold Delhaize richt een nieuw bedrijf op dat zich toespitst op digitale innovatie: Peapod Digital Labs wordt een laboratorium voor nieuwe strategieën op het gebied van digitalisering, e-commerce en personalisatie. 

Carrefour en Tencent openen hightechwinkel in Shanghai

22/05/2018

In het zopas geopende winkelconcept ‘Le Marché’, het eerste resultaat van het recente partnership tussen Carrefour en Tencent, kunnen klanten betalen via gezichtsherkenning aan onbemande check-outs.

Holland & Barrett wil veganistische winkels openen

17/05/2018

De Britse gezondheidsketen Holland & Barrett (in de Benelux vroeger Essenza) plant volledig veganistische winkels te openen. Dat is immers een trend waar de keten op moet inpikken, vindt CEO Peter Aldis.

Nestlé op dieet: snoeit verder in suiker, vet en zout

17/05/2018

Nestlé wil nog meer gaan snijden in de suiker-, zout- en vetgehaltes van zijn producten. Zo wil het voedingsconcern inspelen op de wereldwijde vraag naar gezondere voeding.

Jumbo opent zijn vierde Jumbo Foodmarkt

17/05/2018

Vijf jaar na de opening van de allereerste Jumbo Foodmarkt (in Breda), heeft Jumbo in de Utrechtse wijk Leidsche Rijn zijn vierde foodmarkt geopend. Het is meteen de grootste supermarkt van de regio Utrecht.