Burger King verdwijnt misschien van Nederlandse stations

Burger King verdwijnt misschien van Nederlandse stations

NS Stations gaat binnenkort een nieuwe aanbesteding uitschrijven onder aanbieders van fastfoodformules. Momenteel heeft het bedrijf een contract met Burger King, maar dat loopt binnenkort af en het zou dus kunnen dat die keten binnenkort verdwijnt.

Medewerkers naar nieuwe exploitant

Die nieuwe aanbesteding komt er vanwege een strategiewijziging van NS Stations. Momenteel baat het zelf met eigen personeel de zeventien filialen van Burger King uit, maar vanaf 1 december 2015 gaat het die panden laten exploiteren door externe partners. De NS laat wel al verstaan dat het personeel niet moet vrezen voor hun job, want dat ze zullen overgaan naar de nieuwe uitbaters.

 

"Of Burger King op stations blijft of dat een andere partij een vergelijkbaar assortiment gaat aanbieden is iets wat NS nu met verschillende marktpartijen aan het verkennen is. Het contract met Burger King loopt 1 december 2015 af", laat een woordvoerder weten aan De Telegraaf.

 

Toen vijftien jaar geleden het eerste contract met Burger King werd gesloten, had NS Stations eigenlijk zijn zinnen gezet op een samenwerking met McDonald's, maar de gesprekken werden toen niet tot een goed einde gebracht.

Tags: