C1000: acteursduo volgt Tineke Schouten op | RetailDetail

C1000: acteursduo volgt Tineke Schouten op

C1000: acteursduo volgt Tineke Schouten op

Supermarktketen C1000 heeft de acteurs Cas Jansen en Jack Wouterse vastgelegd als de nieuwe gezichten van de formule. Het duo volgt cabaretier Tineke Schouten op, die enkele jaren lang te zien was in de televisiespotjes voor C1000.

Langlopende campagne goed teken voor ondernemers

De nieuwe campagne is deze week van start gegaan en is volgens woordvoerder Rianne van Beek van lange duur. Wouterse en Jansen zijn in Nederland bekend uit onder meer films en televisieseries. Tegenover het vakblad Distrifood zegt de woordvoerder van C1000 dat het duo in het echte leven bevriend is en deze vriendschap ook in de reclamecampagne zal gaan uitbeelden. Het eerste spotje van het tweetal draait om de komende Euroweken, het jaarlijkste offensief van C1000 na de zomervakantie.

 

De nieuwe campagne geeft aan dat de formule C1000 vooralsnog volwaardig wordt ondersteund door nieuwe eigenaar Jumbo. De komende drie jaar worden alle winkels omgebouwd naar de Jumbo-formule of een keten waaraan winkels zijn doorverkocht. Het vastleggen van het acteurs-duo zal dan ook voor ondernemers een goed teken zijn voor de komende jaren.

 

Volgens woordvoerder Van Beek heeft C1000 bewust voor twee mannen gekozen. "Vrouwen zien boodschappen doen over het algemeen als corvee, een huishoudelijke taak, terwijl mannen het doorgaans leuk vinden om te doen. Maar als die thuis komen ontbreekt er geregeld iets, of hebben ze net het verkeerde meegenomen." De campagne met Tineke Schouten bezorgde C1000 veel nieuwe klanten, maar leidde soms ook tot veel ergernis.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Supermarkten scoren barslecht in onderzoek Oxfam Novib

21/06/2018

De vijf grootste supermarktketens in Nederland (Albert Heijn, Jumbo, Lidl, Aldi en PLUS) houden de economische uitbuiting van mensen die in ontwikkelingslanden ons voedsel produceren, in stand. Dat zegt Oxfam Novib in een vandaag verschenen rapport.

Avontuurlijke bierliefhebbers vormen uitdaging voor kleine brouwers

20/06/2018

Wereldwijd blijft de consumptie van ‘craft beer’ flink stijgen, maar merktrouw is voor de liefhebbers van artisanale speciaalbieren een erg relatief begrip. Dat betekent een uitdaging voor de producenten.

Colruyt Group presteert beter dan verwacht

19/06/2018

Mede dankzij een sterk eindejaar kon Colruyt Group afgelopen boekjaar zijn marktaandeel opnieuw licht verhogen. Een beetje tegen de verwachtingen in bleven de marges op peil. Ook de onlineactiviteiten deden het goed.

Betalen met Appie bij Albert Heijn

15/06/2018

In Haarlem en Utrecht kunnen shoppers deze zomer bij Albert Heijn betalen met hun Appie-app.  De komende drie maanden voert de keten er een test met kassaloos shoppen, waarbij klanten met de app boodschappen scannen en betalen.

Jumbo richt Belgische vennootschap op

13/06/2018

De Nederlandse supermarktketen Jumbo lijkt nu echt op weg naar België: ze heeft immers recent in Antwerpen de vennootschap bvba Jumbo België opgericht.

Carrefour in zee met Google

12/06/2018

De digitale transformatie van retailgroep Carrefour komt in een versnelling door een partnerschap met Google. Franse consumenten zullen kennismaken met nieuwe retailmodellen en koopervaringen, zegt de retailer.