C1000-winkeliers willen extra geld van AH

C1000-winkeliers willen extra geld van AH

De omzetten van de eerste reeks naar Albert Heijn omgebouwde C1000-winkels blijven tegenvallen. Winkeliers die nog op de ombouwlijst staan eisen extra geld van de marktleider om financiële problemen af te wenden.

C1000-uitbaters willen niet naar AH

Op basis van de huidige overgangsregeling zullen heel wat C1000-ondernemers de overstap naar AH niet maken, zo blijkt uit een bijeenkomst deze week op het hoofdkantoor van C1000. "Ik schat dat minstens de helft het niet doet, als Albert Heijn niet beweegt", zo citeert Distrifood een ingewijde. De C1000-ondernemers hebben om extra geld gevraagd nu de omzetten tegenvallen bij de collega’s die de transfer naar de marktleider al hebben gemaakt.

 

Veel meer dan de helft van de overstappers zou de door Albert Heijn afgegeven omzetprognose niet halen. Ondernemers zijn op basis van die prognoses echter verplichtingen aangegaan waar ze nu moeilijker of soms zelfs niet aan kunnen voldoen. Daarom wordt een beroep gedaan op de verplichtingen van Albert Heijn als franchisegever.

 

Albert Heijn neemt maatregelen

AH erkent de problemen en stelt dat er maatregelen zijn genomen, waaronder extra acties om de omzetmotor op gang te helpen. Of de marktleider ook van plan is extra bij te gaan dragen, is vooralsnog niet duidelijk. De keten zelf wil alleen maar kwijt in gesprek te zijn met zowel de stuurgroep die de overgang begeleid als met individuele ondernemers. "We hebben er alle vertrouwen in dat die onderhandelingen zullen leiden tot een bevredigende uitkomst", zegt een woordvoerder.

Tags: