Callebaut ontwikkelt 3D-printer voor chocolade

Callebaut ontwikkelt 3D-printer voor chocolade

Chocoladeproducent Callebaut werkt samen met de Nederlandse start-up byFlow aan een 3D-printer voor chocolade. Met die printer moet het voor het eerst mogelijk worden om echte Belgische chocolade te printen.

Innovatie

“De machine zal de chocolatier nooit volledig vervangen, maar biedt wel een grote meerwaarde”, zegt Frederic Janssens van Callebaut. Momenteel kost de printer 2.800 euro, maar de bedoeling is dat de prijs van de printer daalt door de commercialisering van het apparaat. “De techniek van 3D-printing is een nieuwe stap in de meer dan honderd jaar oude en traditionele verwerkingsmethodes van chocolade. Het betekent een geweldige boost voor de toekomst van het chocoladeambacht”, vervolgt Janssens.

 

Callebaut wil vooral aan scholieren tonen dat ook in de ambachtelijke sector van chocolatier nog ruimte is voor innovatie. Binnenkort zullen scholen bij een bezoek aan het Chocolate Academy Centre van Callebaut kennis kunnen maken met de 3D-printer. “Het zijn de scholieren, de chocolatiers van morgen, die dat ambacht mee zullen vormen. Via onze exclusieve preview aan de scholen willen we hun creativiteit prikkelen”, aldus de merkmanager.